Är Kilroy Realty ett köp efter att ha meddelat tre strategiska förvärv?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jun 17, 2021
  • Kilroys aktier har stigit med 31% i år tack vare en blomstrande amerikansk fastighetsmarknad.
  • Företaget tillkännagav tre strategiska förvärv igår.
  • KRC vill utöka sina marknadsandelar i Austin, TX och på hela västkusten i USA. Dags att köpa?

Aktierna i Kilroy Realty Corp (NYSE: KRC) sjönk med 1,71% igår, vilket innebär att de sammantaget stigit med cirka 30% på aktiemarknaden hittills i år. Företaget tillkännagav tre viktiga förvärv som kommer att leda till vidare expansioner i Austin, Texas och på USA:s västkust.

Kilroys aktier har ännu inte nått tillbaka till sina toppar innan pandemin och lämnar mycket utrymme att stiga. Företagets senaste förvärv kan erbjuda den nödvändiga drivkraften för att ta aktien till 2020-topparna. Den nuvarande värderingen på cirka 13,13 P/E tyder också på att KRC kan vara potentiellt undervärderat.

En inblick i de tre förvärven

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Kilroy köpte tre företag till ett värde av totalt 670 miljoner dollar. Den största av de tre affärerna var skyskrapan Indeed Tower, som ligger i Austin, Texas, och kostade 580 miljoner dollar. Den kommer att ge Kilroy ett fast grepp om kontorsfastighetsmarknaden i den mycket folkrika staden. Kommersiella fastigheter börjar återhämta sig efter återupptagandet av den amerikanska ekonomin. Därför är förvärvet perfekt anpassat för att KRC ska kunna nå sin förväntade tillväxt.

Företaget köpte också två nya fastigheter på västkusten. Den första var en anläggning värd 42 miljoner dollar som ligger direkt intill 2100 Kettner-projektet i området Little Italy i San Diego. Den andra var ett köp på 47 miljoner dollar av mark bredvid deras 488 000 kvadratmeter stora Key Center-projekt i Bellevue.

Dessa förvärv kommer att påverka företagets nuvarande finansiella ställning. KRC:s vinst per aktie kommer att minska med 12,70% i år och 57,15% nästa år, enligt analytikers uppskattningar. Men när de väl börjar löna sig kommer företaget att se en betydande ökning av toppraden, vilket resulterar i en förbättrad resultatlinje.

Källa – TradingView

Teknisk översikt

Tekniskt sett verkar Kilroys aktier handlas i en stigande triangelformation på det dagliga diagrammet. Aktien drog dock nyligen tillbaka efter att ha nått överköpta nivåer på 14-dagars RSI.

Investerare som förväntar sig att aktiekursen stiger kan sikta på vinster vid cirka 79,48 och 88,25 dollar. Samtidigt kan investerare som vill gå kort på aktien sikta på vinster vid cirka 65,29 och 55,82 dollar.

Slutsats: Kilroy står inför ett potentiellt prisfall innan vinsterna ökar

Sammanfattningsvis ser Kilroy-aktierna potentiellt underskattade ut. Aktien har ändå stigit med 30% i år även om analytiker förväntar sig att resultatet kommer att minska i år och nästa år. Därför, även om de tre strategiska förvärven kommer att hjälpa företaget att stärka sin position på västkusten, ser aktien ut att vara på väg nedåt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust