Shiba Inu coin – ska jag köpa SHIB eller DOGE?

By: Charlie Hancox
Charlie Hancox
Vid sidan av sin passion för handel har han representerat Storbritannien genom att vinna nationella mästerskap som vattenpolospelare och… read more.
on jun 17, 2021
 • Ska du köpa SHIB eller DOGE?
 • Vi förklarar vad Shiba Inu coin är.
 • Fa reda på de bästa plattformarna för att handla SHIB online.

I den här artikeln jämför vi de värdepropositioner som erbjuds av Shiba Inu coin (SHIB) och Dogecoin (DOGE). Vi förklarar de viktigaste skillnaderna mellan de två kryptovalutorna, kikar på deras investeringsmöjligheter för framtiden och förklarar vilken du ska köpa baserat på dina ekonomiska behov och investeringsmål.

För att du enkelt ska komma igång har vi även listat de bästa ställena att köpa Shiba Inu coin och Dogecoin nedan.

Var man kan köpa Shiba Inu coin

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Om du vill investera i Shiba Inu coin eller Dogecoin så rekommenderar vi att du registrerar dig hos en pålitlig kryptovalutamäklare. Det handlar om onlinetjänster med låga avgifter som regleras av de finansiella myndigheterna. Genom att använda en mäklare kan du snabbt och enkelt köpa kryptovalutor som SHIBA och DOGE. Du hittar våra två favoritvalutamäklare nedan:

eToro

eToro är en av de ledande handelsplattformarna för handel av kryptotillgångar. Tjänsten är fullpackad med funktioner, inklusive copy-handel, avancerade tekniska diagram och en rad handelsverktyg. Detta är en plattform som passar perfekt för både nybörjare och proffs.

Registrera dig med eToro direkt

Binance

Binance har vuxit exponentiellt sedan det grundades 2017 och är nu en av, om inte den största kryptovaluta utbyten på marknaden.

Registrera dig med Binance direkt

Vad är Shiba Inu coin?

Shiba Inu coin, även känt som Shiba Token och SHIB, är ett kryptovalutaprojekt som lanserades i augusti 2020 av en anonym person som går under namnet ”Ryoshi”. Projektet beskriver sig självt som ett ”experiment i decentraliserad spontan community-byggnad.” Det har fått smeknamnet ”Dogecoin-mördaren” – låt oss reda ut varför.

Detta är en ERC-20-token (körs på Ethereum) och utvecklarna bedömer att den kan överträffa Dogecoins tillväxt på kort tid (relativt sett). SHIB har snabbt blivit en globalt populär kryptovaluta som stigit i pris med flera tusen procent och nyligen noterats på Coinbase Pro.

Dessutom är det den första token som listats på ShibaSwap-plattformen, den officiella börsen för projektet. ShibaSwap kommer att tillhandahålla ”Puppy Pools” där SHIB-myntinnehavare kan begrava (staka) sina tokens eller gräva (farma) för BONES – en ny token som ännu inte släppts.

Låt oss titta på några av tokenomics:

 • Initialt utbud på 1 kvadrillion SHIB, varav:
  • 50% har låsts för utbudet på Uniswap
  • 50% har bränts till Ethereums grundare, Vitalik Buterin (skickades till hans plånbok)

Detta innebär att alla måste köpa sina mynt på den öppna marknaden och tanken med det är att skapa lika villkor för SHIB så att myntet kan blomstra och behålla likviditeten.

 • Det totala utbudet uppgår nu till 500 biljoner, varav:
  • Cirka 394 biljoner mynt i omlopp

SHIB handlas med USD och USDT, såvida du inte är bosatt i New York, för i sådana fall är myntet just nu inte tillgängligt för dig.

Shiba Inu vs Dogecoin

Så, SHIB vs DOGE – striden mellan meme-mynt med hundtema.

Dogecoin har redan lockat en lojal grupp anhängare tack vare Teslas VD Elon Musks regelbundna tweets och det kan idag vara det vanligare myntet idag med mindre risk. Men nu när SHIB noteras på Coinbase Pro så är det en indikation på att även det myntet blivit mer mainstream.

I själva verket representerar båda dessa mynt väldigt liknande investeringar, och om du väljer att köpa något av dem så investerar du baserat på marknadssentiment snarare än grundläggande värde.

Just nu medför Dogecoin något mindre risk bara för att det är en mer etablerad kryptovaluta med en större community. Men när det gäller potentiell tillväxt är Shiba Inu-myntet den billigare tillgången med mer utrymme att växa.

Om du tar båda investeringarna för vad de är – spekulativa satsningar – så kanske är det bättre att sprida din insats över dem båda snarare än att lägga alla dina ägg i en korg.

Oavsett vilket meme-mynt du väljer att investera i, se till att du förstår hur man utför teknisk analys och tyder tekniska indikatorer eftersom detta kommer att informera dina beslut att köpa mer, hålla eller sälja dina mynt.

Prisprognos för Shiba Inu

Det återstår att se exakt hur stort värde SHIB kan skapa för tokeninnehavare, så vi är försiktiga med att ange en definitiv SHIB-prisförutsägelse. Vi förväntar oss ändå att myntets notering på Coinbase Pro genererar accelererad tillväxt, åtminstone på kort sikt.

Reaktioner i sociala medier på $SHIB-noteringen

Kolla in vår nyhetssida för kryptovalutor för den senaste informationen om SHIB och mycket mer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust