Är PotCoin värt att köpa till nuvarande pris?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 20, 2021
  • Kryptovalutamarknaden fortsätter att vara under press.
  • PotCoin kan försvagas ytterligare på den pågående björnmarknaden
  • Om priset faller under stödet vid 0,015 dollar igen kan nästa prismål ligga runt 0,010 dollar.

Kryptovalutamarknaden fortsätter att vara under press. Priset på Bitcoin föll under 34 000 dollar idag och risken för ytterligare prisfall är inte över ännu. PotCoin POT/USD tappar också i värde och de senaste två månaderna har kryptovalutans pris fallit från 0,062 till 0,010 dollar som lägst och det nuvarande priset ligger runt 0,019 dollar.

Grundläggande analys: PotCoin låter cannabisentusiaster engagera sig

PotCoin är en digital kryptovalutalösning för den globala cannabisindustrin som gör det möjligt för cannabisentusiaster att engagera sig och handla med varandra. Utvecklarna vill erbjuda banktjänster till människor som vill handla med laglig marijuana, eftersom banker inte har rätt att bedriva marijuanarelaterad verksamhet.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

PotCoin-nätverket är verkligen decentraliserat, öppet och tillgängligt var som helst i världen. PotCoin skapades 2014 och blev populärt tack vare exponeringen av den berömda basketspelaren Denis Rodman.

PotCoins likviditet har ökat dramatiskt sedan början av 2021 och priset på denna kryptovaluta steg över motståndet vid 0,060 dollar den 18 april. Sedan dess har priset kollapsat, den dagliga handelsvolymen har minskat och handlarna är oroliga för att det kan ta lång tid för priserna att se en mer betydande återhämtning.

Kryptovalutamarknaden har tappat i värde denna söndag, priset på PotCoin kan försvagas ytterligare de kommande dagarna och förmodligen är det inte rätt tid att köpa denna kryptovaluta just nu. Scott Minerd, en analytiker från Guggenheim Partners, har hävdat att Bitcoin skulle kunna testa stödnivån vid 20 000 dollar inom en snar framtid. Om det händer kan alla andra kryptovalutor fall till betydligt lägre prisnivåer.

”Marginalhandeln hjälpte privata handlare att få kryptoexponering, men som vi såg drabbades digitala valutor av ett smärtsamt fall. Kryptovalutakraschen belyste riskerna med att använda hävstång för att handla tillgångar, och privata handlar måste förstå att hävstångseffekt kan påskynda ett rally men också ett fall,” säger David Madden, marknadsanalytiker för Equity Capital.

Teknisk analys: Risken för ytterligare prisfall är förmodligen inte över

PotCoin kan försvagas ytterligaren på den pågående björnmarknaden och om du bestämmer dig för att handla den här kryptovalutan bör du alltid använda en ”stop-loss”-order eftersom risken förblir hög.

Datakälla: tradingview.com

PotCoin handlas för närvarande runt 0,019 dollar och det skulle vara en stark säljsignal om priset sjunker under stödet vid 0,015 dollar igen. Nästa prismål skulle då kunna ligga runt 0,010 dollar eller till och med under. Om priset däremot stiger över 0,030 dollar så ligger vägen fri upp till 0,040 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust