Silverprisanalys – En korrigering eller slutet på rallyt?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jun 20, 2021
  • Silverpriset utökade sin korrigering från de senaste höjderna över 28 dollar.
  • Den viktigaste drivkraften bakom prisfallet är den enorma förstärkningen av den amerikanska dollarn.
  • Om priset faller under stödet vid 25 dollar kan nästa prismål ligga runt 24 dollar eller till och med under.

Silvret förlängde sin korrigering från de senaste höjderna över 28 dollar och vi kan förvänta oss ännu lägre priser de kommande veckorna om den amerikanska dollarn förblir stark. Silvret ökar vanligtvis i värde när ekonomin går svagt, så den starka dollarn och förväntningarna på stigande räntor är negativa för denna ädelmetall.

Grundläggande analys: Dollarns styrka är anledningen till att silvret sjunker

Silvret har utökat sin korrigering från de senaste höjderna som registrerades under den tredje veckan i maj och tekniskt sett kan priset på denna ädelmetall sjunka ytterligare de kommande dagarna. Den amerikanska centralbanken höll ett penningpolitiskt möte i veckan där de lämnade räntan oförändrad men skiftade till ett mer offensivt tonfall.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Flera Fed-tjänstemän förväntar sig höjningar av räntan under 2023 eftersom inflationen accelererade snabbare och kan vara mer långvarig än väntat. Investerare köper vanligtvis silver och guld som en säkring mot inflation, men förra veckan såg vi en annan utveckling och fokuset förblir på dollarn.

Förväntningarna om räntehöjningar påverkar den amerikanska dollarn positivt, och de som intresserar sig för att investera i ädelmetaller, som silver, bör även ha den amerikanska dollarn på sin bevakningslista.

”Den viktigaste drivkraften bakom prisfallet är den enorma förstärkningen av den amerikanska dollarn, som har vunnit mer än 2 cent sedan Feds möte på onsdagen. Högre räntor utgör också en ganska stor börda för silvret,” säger en analytiker från Commerzbank.

Räntan för den amerikanska 10-åriga obligationen steg 1,7 punkter till 1,55% och investerare kommer att fortsätta att granska bankens kommentar noga och leta efter eventuella ledtrådar om deras framtida åtgärder.

Teknisk analys: 25 dollar representerar en mycket stark stödnivå

Priset på silver har försvagats från sina toppar i maj och nivåerna 27 och 28 dollar har fungerat som stöd och motstånd i flera veckor.

Datakälla: tradingview.com

Den viktigaste stödnivån ligger för närvarande vid 25 dollar och om priset sjunker under den nivån skulle det vara en tydlig säljsignal. Nästa prismål kan då ligga runt 24 dollar eller till och med under.

Om priset däremot stiger över 27 dollar så skulle det vara en signal om att handla med silver och öppna för en resa upp till 28 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust