Hongkongbaserade Amber Group värderas till 1 miljarder dollar efter ny finansiering

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jun 21, 2021
  • Företaget nådde denna värdering efter att ha samlat 100 miljoner dollar i sin serie B-finansieringsrunda.
  • Finansieringsrundan leddes av China Renaissance och innehöll flera högt profilerade investerare.
  • Amber Group kommer att använda medlen för att anställa fler och göra strategiska förvärv.

Det Hongkongsbaserat kryptoföretaget Amber Group har nått en värdering på 1,00 miljarder dollar efter att ha säkrat 100 miljoner dollar under sin serie B-finansieringsrunda. China Renaissance, en investeringsbank, ledde finansieringsrundan.

Enligt en rapport i CNBC lockade startupen också investeringar från New York-baserade Tiger Investment Management och Arena Global, bland andra ledande VC:ar. Därtill fick Amber Group också fler investeringar från sina befintliga investerare, som inkluderar Coinbase’s venture-arm, Coinbase Ventures.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Amber Groups Vd, Michael Wu, kommer företaget att använda de nyligen erhållna medlen för att anställa nya medarbetare och göra strategiska förvärv inom en mängd områden, inklusive cybersäkerhet. Han tillade att företaget också vill förvärva företag som har regleringslicenser. På så sätt anser Wu att Amber Group kommer att ha en bra chans att kunna expandera till nya marknader.

Även om kryptoreglering fortsätter att vara en betydande utmaning för de flesta aktörer i branschen, tror Wu att Amber Groups konservativa strategi i den här frågan kommer att hjälpa den att övervinna de tuffaste reglerna. Företaget försöker ligga steget före genom att försäkra sig om att de kan reglerna till punkt och pricka i olika jurisdiktioner.

Skaffar sig ett försprång

Den här nyheten kommer efter att Amber Group avslöjat att de just passerade 1,00 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning (AUM). Plattformen rapporterade också 100 000 aktiva användare, varav 500 institutionella kunder. Även om dessa siffror verkar försumbara jämfört med företag som Coinbase, som har 43 miljoner användare, så växer sig företaget stadigt större.

Amber Group, som har som målsättning att omsätta 500 miljoner dollar i slutet av 2021, tar användarinsättningar och lånar ut till en specificerad ränteavgift. Enligt Wu står denna avgift för mellan 70% och 80% av företagets intäkter, och cirka 15% kommer från handelsavgifter.

Med ett annat tillvägagångssätt än konventionella kryptobörser försöker företaget erbjuda varje användare en personlig bankupplevelse. För att uppnå detta uppmuntrar de kunderna att ta långsiktiga positioner på krypto istället för att ägna sig åt spekulationer och användning av hävstång. På så sätt hjälper företaget sina användare att fokusera på riskhantering samtidigt som de får stabila och gedigna inkomster.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust