Ad

DOGE-sponsrad racerbil kraschade, Dogecoin gjorde detsamma

Av:
Jun 21, 2021
Listen
  • DOGEs logotyp syntes nyligen på en NASCAR-bil för andra gången någonsin.
  • Tyvärr kraschade bilen och slutade loppet sist – efter att ha passerat mållinjen i sidled.
  • Kraschen under loppet speglade DOGEs prisutveckling under helgen, eftersom myntet sjönk med 14%.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google Nyheter för de senaste uppdateringarna >

Dogecoin, den populära meme-kryptovalutan som sett en massiv prisökning tidigare i år, kraschade kraftigt under helgen. Myntet såg ett stort prisfall direkt efter att en DOGE-sponsrad racerbil körde in i en vägg under lördagens NASCAR-lopp i Nashville.

Letar du efter signaler och varningar från proffshandlare? Anmäl dig till Invezz Signals™ GRATIS. Det tar 2 minuter.

Bilen var en Chevrolet Camaro som utsmyckats med DOGEs logotyp och kördes av Stefan Parsons, som krossade bilen mot en väggen under varv 70.

Många inom DOGE-communityn hade sett fram emot loppet och hade till och med lyckades få hashtaggen #dogecar att trenda på Twitter.

Tyvärr var bilen inblandad i en olycka som ledde till en sistaplats för bilen – efter att den korsat mållinjen i sidled. Uppenbarligen drabbade förlusten communityn hårt, men loppets avslutning ledde ändå till stor uppmärksamhet för myntet.

DOGE-priset kraschade i helgen

Copy link to section

Trots den extra uppmärksamheten så presterade DOGE/USD-priset inte särskilt bra under helgen. Faktum är att myntet minskade med hela 14%, från 0,30 till 0,26 dollar. Inklusive helgens prisfall har DOGE nu sjunkit med 30% jämfört med för två veckor sedan och ligger hela 64% under sin rekordnivå (0,73 dollar) som nåddes den 8 maj.

Intressant nog är det inte första gången som DOGE synts på en NASCAR-racingbil. Logotypen syntes till så tidigt som 2014, bara ett år efter att myntet skapades. Då kördes bilen av Josh Wise, som samlade in 55 000 dollar i DOGE-donationer på Reddit, för att finansiera hans inträde i loppet.

Dogecoin Kryptovaluta