BitMEX nyanställer när företaget utökar erbjudandet

By: Daniela Kirova
on jun 22, 2021
  • BitMEX, som hanterar transaktioner värda 1,7 miljarder dollar dagligen, hyr extra utrymme i Hongkong.
  • Värdet på digitala tillgångar i Hongkong har nått 1,8 biljoner dollar.
  • Hong Kong vidtar åtgärder mot krypto för att skydda investerare från risker.

Samtidigt som tillsynsmyndigheternas granskningar av kryptobranschen ökar visar BitMEX gott självförtroende och inleder en omfattande nyanställningskampanj. De letar efter derivatstrukturerare, ingenjörer, samt en chef för efterlevnad av regelverket för att motverka finansiell brottslighet och andra positioner längre ned i hierarkin i Hongkong, enligt börsens webbplats. BitMEX, som behandlar transaktioner till ett värde av 1,7 miljarder dollar dagligen, planerar att hyra ungefär en halvt våning extra utrymme i Cheung Kong Center. Fastigheten ägs av CK Asset Holdings, rapporterar South China Morning Post.

Tillsynsmyndigheter sätter hårt mot hårt

Planerna kommer vid en tidpunkt när Hongkong förbättrar säkerheten för att skydda investerare från riskabla investeringsprodukter och bekämpa finansiering av terrorism och penningtvätt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

BitMEX ägs av 100X Group. En talesman för gruppen kommenterade utvecklingen:

”Vi har planer på att växa från en kryptoderivatutbytesplattform genom att utöka våra affärsområden till att omfatta spot-, mäklar-, depå- och andra tjänster på vissa marknader i framtiden.”

Talsmannen kommenterade inte anställningsplanerna eller initiativet att hyra extra utrymme. Källor nära företaget påpekar dock att börsens hyresavtal för 1 858 kvadratmeter utrymme nästan löpt ut. Hyran ligger på enorma 600 000 dollar per månad.

Centrala verksamheter involverar BitMEX:s IT samt ekonomi, efterlevnad, HR och flera andra backoffice-positioner.

Lokala myndigheter tar efter Kina

Värdet på lokala digitala tillgångar har nått 1,8 biljoner dollar. Regeringen i Hongkong är intresserade av att stödja branschen och tiotals kryptobörser har kontor i staden. Men pressen från Kina att ta i med hårdhandskarna mot sektorn samt ökande rapporter om bedrägerier och IT-brottslighet har fått lokala myndigheter att bli mer försiktiga.

Moderbolaget till BitMEX, HDR Global, är registrerat som ett internationellt affärsföretag i Republiken Seychellerna. Det innebär att de undantas från licensiering och tillsyn. På HDR:s webbplats varnas användare i Hongkong uttryckligen för att de inte kan komma åt BitMEX-plattformen där de befinner sig.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust