MicroStrategy utökar kassan med 13 005 nya Bitcoins

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jun 22, 2021
  • MicroStrategy Incorporated investerade ytterligare 489 miljoner dollar i Bitcoin.
  • Över 90% av Kinas Bitcoin-mining-kapacitet förväntas försvinna.
  • MicroStrategys aktier föll med mer än 8% när marknaden öppnade igår.

MicroStrategy Incorporated (NASDAQ: MSTR) föll med mer än 8% när marknaden öppnade igår efter att Kina fryst krypto-miningen i landet. Enligt Global Times förväntas över 90% av landets Bitcoin-mining-kapacitet försvinna.

MicroStrategy äger flera miljarder dollar i Bitcoin, vilket gör dem till en av de största institutionella BTC-investerarna. Business intelligence-företaget förblir tydligen positiva till världens största digitala valuta.

MicroStrategy investerade ytterligare 489 miljoner dollar i Bitcoin

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I ett tillkännagivande igår meddelade MicroStrategy att de köpt ytterligare 489 miljoner dollar i Bitcoins. Inklusive avgifter och kostnader redovisades cirka 13 005 BTC till ett genomsnittspris på cirka 37 617 dollar.

Inklusive måndagens köp har det största oberoende börsnoterade business intelligence-företaget nu nästan 105 085 bitcoins totalt. Den sammanlagda köpeskillingen för MicroStrategys innehav i BTC uppgår till cirka 2 741 miljarder dollar, vilket värderar varje Bitcoin till cirka 26 080 dollar (genomsnittligt inköpspris), inklusive avgifter och kostnader. Det amerikanska företagets dotterbolag MacroStrategy LLC äger cirka 92 079 Bitcoins.

Nyheten kom strax efter att MicroStrategy lämnade in pappersarbetet för att sälja ytterligare aktier till ett värde av 1 miljard dollar. Intäkterna från aktieförsäljningen, bekräftade det Virginia-baserade företaget, kommer att användas för att bredda sin investering i BTC.

VD Saylors kommentarer om företagets kryptoinnehav

MicroStrategy blev ett välkänt namn i krypto-communityn och på Wall Street 2020 för sina stora investeringar i BTC. Förra veckan betonade VD Michael Saylor på CNBC att bolagets totala intäkter ökade med 10% på årsbasis.

”Vi roterade vår aktieägarbas och förvandlade oss till ett företag som kan sälja företagsprogramvara och förvärva och hålla Bitcoin, och vi har gjort det framgångsrikt med hävstångseffekt. Det har ökat varumärkets kraft med en faktor på 100. Vi upplevde just vårt bästa mjukvarukvartal under de senaste tio åren sista kvartalet. BTC-verksamheten driver aktieägarnas avkastning. Jag tror att de anställda är nöjda. Aktieägarna är nöjda.”

MicroStrategy öppnade på 598 dollar per aktie på måndag och byter för närvarande händer för 583 dollar per aktie. Detta kan jämföras med årets hittills högsta värde på 1 273 dollar per aktie i början av februari. Aktien inledde året på 425 dollar per aktie.

MSTR presterade extremt starkt på aktiemarknaden ifjol med en årlig vinst på mer än 150%. I skrivande stund värderas MicroStrategy till 5,68 miljarder dollar. Kinas åtgärder mot kryptoindustrin påverkade också Coinbase som föll med cirka 4% under måndag morgon.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust