Andreesen Horowitz är ”radikalt optimistiska” för kryptovalutans framtid, lanserar ny fond på 2,2 miljarder dollar

By: Daniela Kirova
on jun 24, 2021
  • Andreesen Horowitz tillkännagav en ny krypto- och blockchain-fond värd 2,2 miljarder dollar.
  • Riskkapitaljätten letar efter nästa generation visionära företagsgrundare inom krypto.
  • Fondens storlek är ett tecken på den stora potentialen för marknaden.

Riskkapitaljätten Andreesen Horowitz, som har sin bas i Silicon Valley, meddelade idag att de lanserar av en ny kryptofokuserad fond värd 2,2 miljarder dollar. Fonden kommer att investera pengarna i digitala tillgångar och blockchain-startups. Enligt Katie Haun och Chris Dixon, partners på Andreesen Horowitz, är storleken på denna fond ett tecken på den enorma potentialen för marknaden, rapporterade CNBC.

Initiativet lanseras när Bitcoin upplever tung period

Företaget har investerat i krypto ända sedan 2013, men deras första kryptofond lanserades under ”kryptovinter”-perioden 2017 när Bitcoin (BTC/USD) sjönk med 80%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den nya Andreesen Horowitz-fonden kommer vid en lika bekymmersam tidpunkt, men företaget bakom några av de största ekonomiska framgångshistorierna de senaste åren verkar inte vara bekymrade. Haun och Dixon noterade de digitala tillgångarnas volatilitet:

Priserna kan variera men innovation fortsätter att öka genom varje cykel. Vi tror att nästa våg av datainovation kommer att drivas av krypto och är radikalt optimistiska om kryptos potential.

Fonden kommer att rikta in sig på möjligheter i alla faser, från tidiga startups till fullt utvecklade nätverk i senare skeden.

Lägger till tunga namn på listan

Andreessen Horowitz var en av de första investerarna i Facebooks kryptoprojekt Libra, som senare döptes om till Diem. Företaget har en andel i Dapper Labs och har planer på ett långsiktigt fokus på DeFi-sektorn. Därför är företaget inte främmande för branschen och investeringsteamet uppgav i ett blogginlägg att de kommer att fokusera på att hitta ”nästa generation av visionära företagsgrundare inom krypto och investera i de mest spännande områdena inom krypto.”

Det privata amerikanska riskkapitalföretaget tillkännagav tillägget av flera tunga namn för att ”hjälpa till att för krypto till massorna.” Några av exemplen inkluderar Bill Hinman, SEC:s tidigare direktör för Corporation Finance, Rachael Horwitz, Coinbases första kommunikationsdirektör och Brent McIntosh, före detta Under Secretary of the Treasury for International Affairs .

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust