eToro utökar kryptoutbudet med MATIC, ALGO och BAT

By: Daniela Kirova
on jun 24, 2021
  • MATIC:s mål är att möjliggöra skalning av DeFi-blockkedjor.
  • ALGO samlade in imponerande 100 miljoner dollar för att driva utvecklingen.
  • BAT används för att betala utgivare för det innehåll de lägger ut på webbläsaren Braves annonsplattform.

eToro-användare kan nu handla med tre nya krypotvalutor på plattformen, vilket resulterar i en ”eklektisk mix” av mynt för att skapa en diversifierad portfölj, som kryptovalutamäklaren uttryckte det i ett blogginlägg.

Polygon (MATIC)

MATIC (MATIC/USD) har figurerat i nyheterna den senaste tiden och det kom inte som någon överraskning. Den nya kryptovalutans huvudsakliga uppdrag är att möjliggöra skalning av DeFi-blockkedjan genom lägre energianvändning, lägre gaskostnader och högre transaktionshastigheter.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Den kända miljardärinvesteraren Mark Cuban har skrivit om sin beundran för plattformens appar i sin privata blogg. MATIC försöker faktiskt uppnå samma sak som Ethereum (ETH/USD) för via sin Eth2-uppgradering. År 2021 ökade värdet på Polygons native token MATIC med 9 000%. Det är inte så märkligt att Cuban beskrev det som ”lysande”.

Algorand (ALGO)

ALGO (ALGO/USD), Algorands native token, används främst för att betala för nätverksavgifter just nu. De anses vara kärnan i Algorands ekosystem.

Nyligen samlade den här smarta kontraktsplattformen in 100 miljoner dollar för att stöda utvecklingen – en imponerande prestation med tanke på att den lanserades för bara fyra år sedan. Det är ett relativt nytt och snabbt växande DeFi-nätverk med mål att utveckla den gränslösa ekonomin och arbeta med konsekvent förbättring och utveckling av blockkedjetekniken. Plattformen är värd för ett ökande antal högprofilerade projekt, inklusive ett gränsöverskridande betalningssystem som två tidigare anställda vid PayPal står bakom.

Basic Attention Token (BAT)

Basic Attention Token (BAT/USD) försöker lösa ”de endemiska ineffektiviteterna och kränkningarna av integriteten som hämmar den digitala annonsindustrin”, enligt eToro. Syftet är att få tillgång till en outnyttjad kundbas, nämligen användare som ännu inte bekantat sig med kryptotillgångsklassen och DeFi-utrymmet i stort.

BAT-utvecklarna erbjuder två produkter. De använder den första, BAT, för att skänka dricks till utgivare för innehållet de lägger ut på sin webbläsares annonsplattform. Den supersnabba webbläsaren Brave i sig är den andra produkten. Detta har visat sig vara ett lukrativt koncept. För närvarande accepterar 1 miljon verifierade innehållsskapare betalningar i BAT och 30 miljoner människor använder webbläsaren aktivt varje månad.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust