Därför säljer jag Amazon-aktier den här veckan [12 juli]!

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 12, 2021
  • Amazon Prime Video har ingått ett licensavtal med Universal Filmed Entertainment Group.
  • Amazon lanserade covid-19-tester för hemmet.
  • Amazons aktier verkar vara för dyra just nu

Aktierna i Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) har stigit med mer än 14% sedan början av juni 2021, och den aktuella aktiekursen ligger runt 3 719 dollar. Amazons verksamhet fortsätter att expandera snabbt och företaget har höjt sin prognos för de kommande kvartalen, men inte ens detta motiverar den aktuella aktiekursen.

Grundläggande analys: Amazon verkar vara för dyrt just nu

Amazons aktier fortsätter att gå starkt efter att Jeff Bezos lämnat rollen som Vd, 27 år efter grundandet av e-handelsföretaget. Den nya verkställande direktören, Andy Jassy, förväntar sig ytterligare affärsacceleration och högre lönsamhetsnivåer under den kommande perioden.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt de senaste nyheterna har Amazon Prime Video ingått ett licensavtal med Universal Filmed Entertainment Group (UFEG). Enligt denna överenskommelse kommer Amazon Prime Video att ha licensierad tillgång till UFEG:s filmbibliotek och erbjuda ett exklusivt betalningsalternativ för filmer som släpps från och med 2022.

Det är också värt att nämna att Amazon nyligen lanserade covid-19-tester för hemmet som finns tillgängliga för 39,99 dollar för amerikanska Amazon-användare.

”Amazon COVID-19 Test Collection Kit DTC har erhållit tillstånd för nödanvändning från FDA. Satserna bearbetas av Amazons interna laboratorium med RT-PCR-metoden, en typ av nukleinsyraförstärkningstest,” rapporterade Amazon.

Bank of America upprätthåller en köprankning för Amazon med ett kursmål på 4 360 dollar, medan Morgan Stanley-analytikern Brian Nowak sa att aktier i detta företag kan vara värda 6 000 dollar 2023. Detta scenario är väl optimistiskt, men vi har redan sett att allt kan vara möjligt på denna pågående tjurmarknad.

Konsensus Wall Street-rankingen på Amazon är fortfarande positiv, men Amazon verkar vara för dyrt just nu. Amazon befinner sig i en bra position för att expandera sin verksamhet, men med ett börsvärde på 1,88 biljoner dollar utgör denna aktie inte en möjlighet för långsiktiga investerare.

Amazon handlar mer än trettio gånger TTM EBITDA, det bokförda värdet per aktie är cirka 205 dollar och de positiva förväntningarna har redan inkluderats i aktiekursen. Amazon har aldrig tillkännagivit eller betalat ut kontant utdelning, och det finns bättre långsiktiga investeringsmöjligheter just nu.

Teknisk analys: 3 500 dollar representerar den aktuella supportnivån

Tekniskt sett skulle Amazons aktier kunna stiga över de nuvarande prisnivåerna i juli, men risk/reward-förhållandet ser inte lovande ut för långsiktiga investerare. Amazon bör kunna förbli en ledare inom e-handelsbranschen, men vi kommer förmodligen att få möjligheter i framtiden att köpa Amazons aktier billigare än i dagsläget.

Datakälla: tradingview.com

Amazons aktier har fortsatt att stiga under flera veckor och just nu är den positiva trenden intakt. Om priset stiger över 3 800 dollar så kan nästa mål vara cirka 3 900 dollar, men om priset faller under stödnivån vid 3 500 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust