Kryptoprisfallet kommer att påverka negativt under Q3, säger Robinhood

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on jul 20, 2021
  • Robinhood varnar för att deras Q3-intäkter 2021 kan bli betydligt lägre än under tidigare kvartal.
  • Företaget pekar på en betydande minskning av kryptoaktiviteten till följd av de fallande priserna.
  • Under Q1 kom hela 17% av deras totala intäkter från kryptotransaktionsavgifter.

Robinhood är ett av de mest populära aktie- och kryptobörserna på marknaden och tidigare i år upplevde de en mycket hög handelsvolym. Men efter att kryptopriserna börjat falla under andra kvartalet har företaget varnat för att dess kvartalsintäkter sannolikt kommer att vara betydligt lägre än tidigare.

Robinhood förklarar den förväntade intäktsminskningen

Robinhood lade till varningen i sitt ändringsförslag för Form S-1 som de lämnade in till amerikanske SEC igår, den 19 juli. I ändringsförslaget noterade företaget att handelsaktiviteten var särskilt hög i januari och februari i år. Men i slutet av andra kvartalet såg handelsaktiviteten däremot en betydande minskning. Med tanke på situationen förväntar sig företaget att intäkterna under tredje kvartalet 2021 kommer att bli ännu lägre till följd av att handelsaktiviteten förblivit på låga nivåer.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Naturligtvis kommer detta bara att framstå som lågt jämfört med de rekordhöjder som företaget registrerade tidigare i år, särskilt vad gäller kryptovalutor. Företagets totala intäkter såg en tillväxt på över 123% på årsbasis. I slutet av andra kvartalet 2020 låg intäkterna på 244 miljoner dollar, medan i slutet av andra kvartalet 2021 hade beloppet stigit till förväntade 546 miljoner till 574 miljoner dollar.

Q1 2021 kom hela 17% av företagets totala intäkter från kryptotransaktionsavgifter. Under kvartalet innan kom endast 4% av de totala intäkterna från avgifterna. Under Q1 2021 hade Robinhood över 9,5 miljoner kunder som handlade cirka 88 miljarder dollar i krypto.

Och inte nog med det – hela 34% av föregående kvartalsintäkt kom direkt från DOGE/USD-transaktioner, eftersom meme-myntets pris sköt i höjden i början av 2021. Robinhood har tidigare varnat att deras verksamhet kan påverkas kraftigt om efterfrågan på Dogecoin sjunker och inget nytt mynt susar upp för att ersätta DOGE.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust