Netflix lockade rekordlågt antal nya abonnenter under andra kvartalet

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 21, 2021
  • Streaming-jätten Netflix lockade det lägsta antalet nya prenumeranter någonsin under Q2.
  • Netflix tillförde 1,54 miljoner betalade abonnenter netto.
  • Aktiekursen föll med cirka 5% under gårdagens efterhandel efter nyheterna.

Aktierna i Netflix Inc (NASDAQ: NFLX) föll med cirka 5% under gårdagens efterhandel efter att streaming-jätten meddelat att de lockade det lägsta antalet nya prenumeranter någonsin under det senaste finansiella kvartalet. Det varnade också för att abonnenttillväxten kommer att vara lägre än i Wall Streets prognoser under innevarande kvartal.

Nya betalande abonnenter

Netflix tillförde 1,54 miljoner betalade abonnenter netto under det andra kvartalet, jämfört med föregående års Q2 med drastiskt högre 10 miljoner nya abonnenter när covid-19-pandemin begränsade människor till sina hem. Det slog ändå FactSet-konsensus som låg på 1,15 miljoner nya abbonenter netto.

Prognos för det tredje kvartalet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Netflix minskade abonnentbasen både i Nordamerika och utomlands medan Stillahavsområdet bidrog med de flesta nya abonnenterna under andra kvartalet. Under tredje kvartalet förväntar sig Netflix nu att öka sina globala abonnenter med 3,5 miljoner, jämfört med konsensusuppskattningen på mycket högre 5,5 miljoner.

Netflix bekräftade också igår att de siktar på att lansera TV-spel på sin plattform.

Q2 ekonomisk utveckling

Netflix rapporterade 1,35 miljarder dollar i nettoresultat för andra kvartalet, vilket motsvarar 2,97 dollar per aktie – en ökning från fjolåret, inte minst tack vare höjda prenumerationspriser. Deras intäkter ökade med 19,4% till 7,34 miljarder dollar. Enligt FactSet hade experter förutsagt 7,32 miljarder dollar i intäkter och 3,18 dollar i EPS.

Netflix planerar att spendera över 17 miljarder dollar på innehåll i år – en investering som många förväntar sig att vara en katalysator för stark tillväxt under andra halvan av 2021, särskilt eftersom populära titlar som ”You” och ”The Witcher” återvänder för nya säsonger.

Tuna Amobis kommentarer på CNBC:s ”Closing Bell”

Trots de relativt svaga resultaten är CFRA Researchs Tuna Amobi positiv till Netflix. På CNBC:s ”Closing Bell” sa han:

Det är ingen tvekan om att siffrorna var lite mjuka, särskilt vad gäller Q3-prognosen. Å andra sidan är prissättningen fortfarande kvar, både engagemang och retention ligger fortfarande över pre-pandemiska nivåer. När vi tittar på nästa år, när saker och ting börjar normaliseras ännu mer, kommer Netflix att dra nytta av de enorma investeringar som gjorts på de internationella marknaderna. Och TV-spel är ett annat område som bör visa på någon typ av möjligheter på lång sikt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust