Prisprognos för Solana: Är detta början på en ny tjurrusning?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 21, 2021
  • Solana-priset studsade tillbaka idag efter att ha kraschat i måndags.
  • Rally sammanföll med den övergripande uppstudsen för Bitcoin och andra altcoins.
  • Andra tillgångar, som aktier och råvaror, återhämtade sig också.

Priset på Solana (SOL / USD) studsade tillbaka idag. Myntet steg till 26,27 dollar, vilket är cirka 18% över den lägsta nivån denna vecka. Uppsvingen innebär ett totalt börsvärde på mer än 7 miljarder dollar, vilket gör det till det 14:e största kryptoprojektet i världen.

SOL-prisuppgångar

Solana är ett snabbt växande blockchain-projekt som hjälper utvecklare att bygga decentraliserade applikationer som spel, DeFi och icke-fungibla tokens (NFT). Nätverket lanserades 2018 av ett företag som kallas Solana Labs.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Sedan dess har plattformen samlat in hundratals miljoner dollar från ledande riskkapitalföretag som Andreessen Horowitz och Polychain. Den senaste finansieringen låg på 314 miljoner dollar.

Solana är ett projekt som gör vad Ethereum gör men i snabbare takt. Till exempel kan nätverket hantera fler än 50 000 transaktioner per sekund. Detta är betydligt högre än Ethereum, som hanterar cirka 13 transaktioner per sekund. Nätverket skapades också med hjälp av en proof-of-stake-teknik som anses vara överlägsen proof-of-work-tekniken. Ethereum övergår till proof-of-stake med sin ETH 2.0-uppgradering.

Liksom alla kryptovalutor sjönk Solanas pris kraftigt i måndags. Nedgången sammanföll med den övergripande nedgången för råoljepriset och globala aktier. Oljepriserna sjönk efter det senaste avtalet mellan OPEC och dess allierade medan aktierna föll när oron för delta-varianten av covid-19 ökade. Flera länder som Australien och Frankrike tillkännagav nya restriktioner.

SOL-priset sjönk främst på grund av den nära korrelation som finns mellan kryptovalutor och index. Prisuppgången har också sammanfallit med aktiernas återhämtning idag. Dow Jones-indexet har stigit med mer än 300 punkter på terminsmarknaden medan FTSE 100- och DAX-indexen steg med mer än 1%. Samtidigt kryssade Bitcoin över det viktiga motståndet vid 30 000 dollar.

Solana – prisförutsägelse

Solana price
Solana – prisgraf

Det dagliga diagrammet visar att Solana studsade tillbaka idag. Ändå ligger priset fortfarande drygt 70% under den högsta nivån den här veckan. Därtill håller myntets glidande medelvärden för 100 och 50 dagar på att göra en baisseartad crossover.

Solana ligger också något över de viktiga supportnivåerna vid 22 och 19 dollar. Det har också bildat vad som ser ut som ett huvud och axlar-mönster. Därför kommer priset sannolikt att bryta ut lägre när handlare riktar in sig mot nästa nyckelstöd vid 20 dollar. En klättring över de två glidande medelvärdena skulle dock ogiltigförklara denna negativa prognos.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust