Tidigare DOGE-miljonär köper på dippen – säger att DOGE är hans sparkonto

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jul 21, 2021
  • För närvarande är Contessotos DOGE-innehav värt strax över 700 000 dollar.
  • Även om DOGE fallit mer än 70% från rekordnivån så köper Contessoto fortfarande på dippen.
  • Contessoto förutspår att DOGE kommer att stiga över 1 dollar under de närmaste 12 månaderna.

Den kända Dogecoin-investeraren (DOGE/USD) Glauber Contessoto är inte längre en DOGE-miljonär. Han avslöjade den här nyheten under en intervju den 20 juli och noterade att den digitala tillgångens svaga resultat de senaste månaderna inte bekymrar honom. Han har rent av köpt mer DOGE trots att token har fallit med mer än 70% från sin rekordnivå.

I intervjun avslöjade Contessoto att han tror att DOGE kommer att stiga igen på lång sikt. Även om han inte är en finansiell expert så påpekade han att människor bör tänka långsiktiga och hålla sina mynt och tillade att han tror att DOGE redan har nått sin botten. 33-åringen avslöjade också att han kommer att fortsätta köpa mer DOGE eftersom mynten är hans sparkonto.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Contessoto, som går under namnet ”SlumDOGE Millionaire” på Twitter, hävdar att han lever som han lär och har köpt DOGE för 5 300 dollar den senaste veckan. Enligt honom var DOGE värt 0,17 dollar vid tiden för köpet. Contessoto uppmanade andra DOGE-investerare att fortsätta stöda kryptovalutan och sa att DOGEs botten är nära.

En obeveklig DOGE-tjur

Contessotos DOGE-resa startade i februari i år när han kombinerade sina sparande och lånade medel för att köpa den åttonde största kryptovalutan sett till marknadsvärde. Enligt uppgift investerade han 250 000 dollar när token handlades för 0,045 dollar. Efter två månaders DOGE-rally avslöjade Contessoto att hans innehav hade överstigit 1 000 000 dollar.

DOGE fortsatte att stiga fram till den 8 maj när krypton nådde sin nya rekordnivå på 0,7376 dollar. Vid denna tidpunkt var hans DOGE-innehav värt väl över 2 000 000 dollar. Ändå kasserade Contessoto inte ut sina vinster – ett beslut som har sett innehavets värde krympa till 700 217 dollar. Enligt uppgift vill han låta sina DOGE-innehav öka i värde till 10 miljoner dollar så att han kan ta ut 10% och låta värdet på de återstående medlen öka.

Han förutspår att DOGE kommer att stiga över 1,00 dollar om ett år. I skrivande stund handlas DOGE för 0,20 dollar efter att ha stigit med drygt 18% under det senaste dygnet.

Med denna typ av volatilitet kan en stark köpkraft lätt pressa upp myntets pris igen. Experter har dock uttryckt oro över kryptovalutornas volatilitet och spekulativa natur, med betoning på DOGE. Enligt dem bör investerare vara försiktiga när de investerar i den digitala tillgången eftersom den saknar BTC:s begränsade utbud och tekniska egenskaper.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust