Är det läge att köpa aktier i AT&T efter det starka kvartalsresultatet?

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on jul 22, 2021
  • AT&T:s aktier steg något under förhandeln efter att de meddelat Q2-resultatet.
  • Företaget rapporterade intäkter och icke-GAAP EPS som slog analytikernas förväntningar.
  • Företaget höjde också sina intäkts- och resultatprognoser för räkenskapsåret 2021.

AT&T Inc. (NYSE: T) rapporterade bättre resultat än väntat innan marknaderna öppnades idag. Aktiekursen steg med 1,36% efter att Q2-intäkterna ökade med 7,4% till 44 miljarder dollar och slog analytikernas förväntningar med 1,27 miljarder dollar. Dessutom slog företagets icke-GAAP-vinst på 0,89 dollar Wall Streets konsensusuppskattning med 0,10 dollar, medan GAAP-vinsten per aktie på 0,21 dollar var 0,43 dollar lägre än väntat.

Företaget höjde sin 2021-prognos, vilket höjde förväntningarna på intäkterna till 2-3%, jämfört med den tidigare prognosen på 1% tillväxt. AT&T förväntar sig också att icke-GAAP-vinsten per aktie kommer att växa med några procent i år, jämfört med den tidigare prognosen på en oförändrat vinst.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det Dallas-baserade konglomeratet förväntar sig också att det fria kassaflödet landar på cirka 27 miljarder dollar, jämfört med föregående prognos på 26 miljarder dollar.

Företaget sa:

Vi höjer vår globala HBO Max-prognos vid årets slut till mellan 70 miljoner och 73 miljoner abonnenter. Vi uppdaterar också helårsprognoserna för konsoliderade intäkter, intäkter från trådlösa tjänster, justerat resultat per aktie och fritt kassaflöde.

Ska du investera i AT&T under Q3 2021?

Ur ett värderingsperspektiv handlar AT&T-aktien med ett attraktivt 12-månaders P/E-förhållande på bara 8,93, vilket gör aktien till ett lockande köp för värdeinvesterare. Dessutom återupptog RBC Capital Markets bevakningen av AT&T idag med en neutral ranking och ett kursmål på 30 dollar per aktie, vilket innebär en uppåtriktad potential på cirka 7,5%.

Trots AT&T:s reviderade resultatförväntningar för budgetåret 2021 förväntar sig analytiker att resultatet kommer att minska med 139% i år innan det sjunker med 1,36% nästa år. Därför kanske tillväxtinvesterare vill söka efter andra alternativ. AT&T:s imponerande utdelning på 7,46% är dock mycket lockande.

Källa – TradingView

Teknisk översikt: Prisprognos för AT&T under Q3 2021

Tekniskt sett verkar AT&T-aktier handlas inom en fallande kanalbildning på 1-dagsdiagrammet. Aktiekursen är fortfarande mycket nära översålda förhållanden efter den kraftiga nedgången i maj.

Företagets imponerande Q2-resultat i kombination med den höjda prognosen för 2021 kan ändå utlösa en uppstuds. Därför kan investerare sikta på vinster vid 29,39 eller högre vid 30,77 dollar. Supportnivån är 26,62 dollar.

Slutsats: Varför köpa AT&T-aktier?

Även om analytiker inte är optimistiska vad gäller AT&T:s vinsttillväxt i år kommer bolagets optimistiska prognos att höjda aktiekursen på kort sikt.

Dessutom fortsätter aktien att handlas mycket nära översålda nivåer, vilket ger lite utrymme för mer nedåtgående rörelser. Därför ser en uppstuds överhängande ut.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust