Axie Infinity (AXS) fortsätter att skjuta upp. Upp mer än 30% idag

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jul 23, 2021
  • AXS är den största vinnaren på topp-100-listan över ledande kryptor sett till marknadsvärde.
  • Myntet har nu ökat med 5 636% i värde sedan årsskiftet då det handlades för 0,53 dollar.
  • Den främsta anledningen till AXS:s starka prestanda är Axie Infinitys ökande spelarbas.

Axie Infinity (AXS/USD), det blockchain-baserade play-to-earn-spelet Axie Infinitys native styrningstoken, har haft en imponerande trend som har sett den registrera betydande vinster. Den senaste månaden har myntet skjutit upp med mer än 951% trots den övergripande svaga prestandan på kryptomarknaden. Som ett resultat av denna astronomiska uppgång bröt myntet också över sin tidigare rekordhöga nivå (ATH) med god marginal.

AXS/USD är den största vinnaren på topp 100-listan över ledande kryptovalutor efter att ha ökat med 33,83% i värde under det senaste dygnet. Uppsvinget innebar att myntet satte ett nytt rekord idag när det handlades så högst som för 32,22 dollar. I skrivande stund har AXS upplevt en liten korrigering nedåt för att byta händer för 30,40 dollar. Detta värde motsvarar en ökning med 5 646% sedan årets början.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Myntet intar för närvarande den 46:e platsen på CoinMarketCaps lista över ledande kryptovalutor sett till marknadsvärde, med ett börsvärde på 1,868 miljarder dollar och knappt 61 miljoner tokens i omlopp.

Orsaker bakom den starka prestandan

Axie Infinitys play-to-earn-karaktär är den största anledningen till myntets starka framfart. Spelet involverar avel, strider och handel med Axies, digitala husdjur i form av icke-fungibla tokens (NFT). Många spelare i länder som drabbats hårt av covid-19-pandemin ser spelet som en inkomstkälla. Som ett resultat har spelarbasen expanderat snabbt och fått AXS att öka ytterligare i värde.

De sjunkande avkastningarna på Bitcoin- och DeFi-marknaderna är en annan faktor som har bidragit till att driva AXS uppåt. Enligt forskningschefen på Synergia Capital, Denis Vinokourov, flödar det konstant in stora mängder medel till NFT-sektorn.

Axie Infinity passerade också PancakeSwap för att bli den mest inkomstbringande decentraliserade applikationen (dApp). Enligt data från Token Terminal har spelet inbringat 102 miljoner dollar i protokollintäkter under de senaste 30 dagarna. PancakeSwap å sin sida inbringade betydligt lägre 11,4 miljoner dollar netto, medan Ethereums största DeFi-protokoll, Curve, genererade 1,5 miljoner dollar i intäkter.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust