Är Enjin en bra investeringsmöjlighet i augusti 2021?

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 25, 2021
  • FN:s Global Compact accepterade Enjin.
  • Enjin kunde återvända till de nivåer som vi såg i mars 2021, men det kommer inte att ske den närmsta tiden.
  • 1 dollar representerar en stark stödnivå.

Enjin ENJ/USD har fallit från rekordhöjderna över 2,75 dollar, som registrerat den 27 maj, till under 0,80 dollar som lägst sedan dess. Det aktuella priset ligger nu runt 1,32 dollar.

Grundläggande analys: FN:s Global Compact accepterade Enjin

Enjin Network grundades av Witek Radomski och Maxim Blagov år 2009. Inledningsvis fungerade det som en community-spelplattform och 2017 genomförde nätverket sitt första mynterbjudande (ICO) för sin token Enjin.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Projektets mål är att skapa ett ekosystem för att enkelt utbyta icke-fungibla tokens (NFT). Enjin-plattformen låter dig skapa eller ”mynta” tokens och NFT:er och du också kan tjäna tokens när andra användare utbyter digitala tillgångar.

Enjin Coin (ENJ) är en Ethereum-baserad kryptovaluta som används för att direkt backa värdet av nästa generations NFT:er. Enjin har sett en enorm ökning av sin användaraktivitet i år och miljontals människor använder Enjins produkter för att hantera, skapa och handla fungibla och icke-fungibla tokens.

Enjin plånbok låter dig använda Dapps, och det är värt att nämna att du kan ”smälta” tillgångar till Enjin-mynt vilket öppnar en helt ny värld av möjligheter, särskilt för TV-spel. Med andra ord kan spelare tjäna tokens genom att spela TV-spel, vilket kan öka populariteten för detta projekt ytterligare.

Förra veckan rapporterade FN:s Global Compact att Enjin blir det första NFT-företag som välkomnas till världens största hållbarhetsinitiativ.

”Att gå med i FN:s Global Compact bekräftar vårt åtagande att förbättra människors liv genom blockchain-teknik och kommer att säkerställa att dessa ansträngningar är hållbara, fokuserade och optimerade samtidigt som vi ansvarar inför allmänheten längs vägen,” sa Maxim Blagov, Vd för Enjin.

Det finns redan många projekt på Enjin-plattformen, främst inriktade på spel och företagande, men huvudfrågan bland investerare är om ENJ är undervärderad till nuvarande pris och kommer priset att öka igen? Enjin (ENJ) kan absolut återvända till de nivåer som vi såg i maj 2021, men detta kommer sannolikt inte att hända under de kommande veckorna eller ens månaderna.

Teknisk analys: 1 dollar representerar en stark stödnivå

Datakälla: tradingview.com

Enjin (ENJ) handlas för tillfället runt 1,32 dollar och det skulle vara en tydlig säljsignal om priset sjunker under stödet vid 1 dollar igen. Nästa prismål skulle då ligga runt 0,80 dollar eller till och med under. ändå, Om priset däremot stiger över 1,40 dollar så skulle det öppna för ett fortsatt lyft hela vägen upp till 1,60 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust