Är guld ett bra köp i augusti 2021?

Av:
Jul 25, 2021
Uppdaterad: May 26, 2022
Listen
  • Guldet har fallit på veckobasis men lyckades stänga över stödet vid 1 800 dollar.
  • Guldet bör öka i värde om covid-19-situationen förvärras.
  • Om priset stiger över 1 830 dollar så kan nästa mål vara motståndet vid 1 850 dollar.

Följ Invezz på TelegramTwitter och Google News för de senaste uppdateringarna >

Guldpriset sjönk med 0,54% under veckan, men lyckats stänga över 1 800 dollar. Priset på denna ädelmetall är fortfarande under press, men oron för att deltavarianten av covid-19 ska drabba ekonomin kan hjälpa guldet att bryta över motståndet vid 1 850 dollar igen.

Grundläggande analys: Guldet bör stiga om pandemisituationen förvärras

Guldet fortsätter att handlas över 1 800 dollar. Striden mot covid-19-pandemin är fortfarande inte över och den globala återhämtningen kan drabbas av den snabbt spridande deltavarianten av covid-19-viruset, vilket kan leda till nya lockdown-åtgärder. Guldet betraktas som en “trygg hamn” och priset bör stiga om pandemisituationen förvärras när investerare letar efter säkrare platser att investera sina pengar på.

Delta är nu den dominerande varianten och står för mer än 50% av all positiva covid-19-tester i många länder. Världshälsoorganisationen rapporterar att de nya varianterna kommer att fortsätta att dyka upp så länge viruset fortsätter att sprida sig.

Trots detta fortsätter den amerikanska aktiemarknaden att slå nya rekord eftersom företag efter företag rapporterar bättre resultat än väntat för andra kvartalet och tecken på ekonomisk återupplivning drivit investerarnas riskaptit. USA:s ekonomi fortsätter att fungera bra och den amerikanska centralbankens ordförande Jerome Powell har uppgett att Federal Reserve fortfarande väntar på förbättringar innan de ändrar sin penningpolitik.

“Powell dämpade alla förväntningar om att Fed kommer att överge sin nollräntepolitik tidigare som svar på den kraftiga inflationstakten. Powell sa att det fortfarande är en bit kvar innan Feds mål uppnås och att det därför är för tidigt att minska på obligationsköpen,” sa Carsten Fritsch, en analytiker från Commerzbank.

Detta är synnerligen positivt för investerare som fokuserar på mer riskfyllda tillgångar, och de kommer att fortsätta att uppmärksamma bankens kommentar och leta efter några ledtrådar.

Teknisk analys: Guldpriset lyckades stänga veckan över 1 800 dollar

Guldpriset föll i veckan, men ädelmetallen kan skjuta upp i värde om pandemisituationen förvärras. Om du är intresserad av att investera i råvaror som guld bör du hålla ett öga på om Fed fortsätter att behålla sin penningpolitik oförändrad. Om de inte höjer räntorna tidigare än väntat så kommer guldet sannolikt att vinna.

Datakälla: tradingview.com

De nuvarande stödnivåerna är 1 750 och 1 700 dollar, samtidigt som 1 830, 1 850 och 1 900 dollar representerar motståndsnivåerna. Om priset faller under 1 750 dollar så skulle det vara en tydlig säljsignal och öppna för ett fortsatt fall ned till 1 700 dollar.

Om priset däremot stiger över 1 830 dollar så skulle det vara en signal att handla ed guld och nästa mål kan landa vid 1 850 dollar.

Ad

Investera i råvaror som Guld, Vete, Litium, Olja & mer inom några minuter med vår topprankade mäklare, eToro.

10/10