Prisprognoser för Ethereum och Ethereum Classic

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 26, 2021
  • Priserna på Ethereum och Ethereum Classic har återhämtat sig.
  • Denna prisutvecklingen drivs av en rad positiva nyheterna om kryptovalutor.
  • Vi kikar på om den positiva trenden kommer att stå sig.

Ethereum (ETH/USD) och Ethereum Classic (ETC/USD) fortsätter sin uppstuds när handelsvolymen på kryptomarknaden ökar. De två mynten har stigit till 2 350 och 53 dollar, vilket innebär totala börsvärden på drygt 6,8 miljarder dollar respektive 274 miljarder dollar.

Priserna på kryptovalutor återhämtar sig

Prisutvecklingen för Ethereum och Ethereum Classic är knuten till Bitcoins prestanda, som nu stigit från under 30 000 dollar förra veckan till nästan 40 000 dollar. Prisökningen kom efter rykten om att en Amazon kommer börja acceptera Bitcoin senare i år.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Om detta bekräftas kommer detta att vara ett viktigt steg med tanke på så många amerikaner använder plattformen varje dag. Nyheten följer förra veckans tillkännagivande från Elon Musk att Tesla kommer att börja acceptera myntet igen så fort frågetecknen kring energianvändningen och miljöpåverkan rätas ut.

Ethereum-priset stiger också tack vare att volymerna ökar på centraliserade börser som Coinbase och Binance och decentraliserade börser som Uniswap och PancakeSwap. Den ökande volymen hos DEX:arna är anmärkningsvärd eftersom de flesta av de decentraliserade plattformarna är byggda med Ethereums teknik.

Därtill har det totala låsta värdet (TVL) inom DeFi också stigit till mer än 64 miljarder dollar. Detta är också viktigt eftersom de största plattformarna, som Aave, Uniswap, Maker och Compound, skapats med Ethers teknik.

Ethereum Classic-priset har å sin sida stigit tack vare av dess nära samband med Ethereum – eftersom de två delar en gemensam historia. Många privata handlare köper Ethereum Classic som en billigare proxy för Ether.

De två mynten har också stigit tack vare de fallande amerikanska obligationsräntorna. Den 10-åriga statsräntan har minskat till 1,23%, vilket signalerar att Federal Reserve inte kommer att lägga an ett mer offensivt tonfall den närmaste tiden. Dessutom har antalet covid-19-fall ökat, vilket innebär risker för den ekonomiska återhämtningen.

Prisprognos för Ethereum

Ethereum Classic price
Ethereum – prisgraf

Det dagliga diagrammet visar att Ethereum-priset bildade en botten vid 1 702 dollar. Under helgen lyckades myntet stiga över den fallande trendlinjen som visas i blått. Till viss del ogiltigförklarade denna prisutveckling det fallande triangelmönstret. Därtill har myntet rört sig över 50 och 25 dagars glidande medelvärden. Därför kan detta vara början på en ny stigande trend med tanke på att volymen ökar. Om detta sker är nästa nyckelnivå att titta på 3 000 dollar.

Prisprognos för Ethereum Classic

Ethereum Classic – prisgraf

1-dagsdiagrammet visar att ETC-priset har studsat tillbaka de senaste dagarna. Det ligger cirka 67% över den lägsta nivån i maj i år. Längs vägen har det bildat vad som ser ut som ett inverterat huvud och axlar-mönster. Det har också stigit över de korta och längre glidande medelvärdena. Därför kan myntet fortsätta att stiga när tjurar riktar in sig mot nyckelmotståndet vd 70 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust