Amazon kan acceptera Bitcoin-betalningar och lansera en token

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jul 26, 2021
  • Företaget letar en ny chef kryptovaluta och blockchain för att leda projektet.
  • Enligt källan planerar Amazon att acceptera andra ledande kryptor efter BTC.
  • Källan hävdar att Amazon har arbetat med sina kryptoplaner sedan 2019.

Amazon planerar att börja acceptera Bitcoin-betalningar (BTC/USD) innan årets slut. Det avslöjades tidigare idag och nyheten avslöjades av en källa nära saken. Företaget publicerade också en jobbannons under helgen där de letar efter en ny chef för kryptovaluta och blockchain. Enligt uppgift letar Amazon efter någon som kan erbjuda domänexpertis inom blockchain, distribuerada huvudböcker, digitala centralbanksvalutor och kryptovaluta.

Enligt jobbannonsen kommer den rollen att innebära att man utvecklar användarfall för de kapaciteter som ska skapas, driver den övergripande produktvisionen och strategin, samt lockar ledarskapskompetens och investerar i nya kapaciteter. Därtill kommer den person som säkrar denna position arbeta nära olika team inom hela Amazon, som AWS, för att skapa en färdplan som inkluderar kundupplevelsen, den tekniska strategin, systemets kapacitet och distributionsplanen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Även om Amazon inte avslöjade sina avsikter i detalj så tyder arbetsbeskrivningen på att företaget planerar att stödja kryptotransaktioner. Enligt källan sträcker sig Amazons planer utöver att bara anställa någon för att utvärdera möjligheterna. Hon hävdade att företagets intresse för krypto inte stannar vid att implementera kryptobetalingslösningar. Enligt henne är detta bara toppen av ett massivt isberg.

En lång resa som börjar med BTC

Insidern tillade att instruktionerna för att inrätta kryptoprojekten kommer från Jeff Bezos, Amazons grundare och verkställande ordförande. Efter att betalningssystemet för Bitcoin har lanserats kommer företaget enligt uppgift att introducera andra ledande kryptovalutor. Enligt källan kommer Ethereum (ETH/USD), Cardano (ADA/USD) och Bitcoin Cash (BCH/USD) efter BTC innan Amazon utökar listan över kryptovalutor som stöds till att omfatta cirka åtta av de största digitala tillgångarna.

Insidern uppger att detta projekt är praktiskt taget redo att lanseras och tillade att Amazon har arbetat med dessa planer sedan 2019. Hon förutspår att Amazons stöd för ledande kryptovalutor kommer att bidra till att påskynda massantagandet av den framväxande tillgångsklassen. .

När kryptobetalningssystemet är fullt operativt kommer Amazon att släppa en ny bomb på kryptomarknaden genom att lansera en native token. Källan bedömer att företaget sannolikt kommer att lansera denna token efter att de hanterat kryptovalutor i cirka ett år. Med sin native token kommer Amazon att erbjuda en infrastruktur på flera nivåer där du kan betala för varor och tjänster eller tjäna tokens i ett lojalitetssystem.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust