Prisprognos för NEXO – dags att köpa på dippen?

Av:
jul 27, 2021
Uppdaterad: maj 26, 2022
  • NEXO-priset steg igen efter att ha backat något.
  • Token har ett marknadsvärde på drygt 908 miljoner dollar och är den 79:e största krypton i världen.
  • Vi kikar på om det är rätt tid att köpa myntet.

NEXO-priset (NEXO/USD) studsar tillbaka efter att ha kraschat med mer än 11% tidigare under dagen. NEXO har stigit till 1,6315, vilket kan jämföras med dagens lägsta punkt på 1,5653 dollar. Det är också cirka 45% lägre än rekordnivån och innebär att det totala börsvärdet uppgår till drygt 908 miljoner dollar. Det gör det till det 79:e största digitala myntet i världen.

Nexus har fallit

Nexo är ett ledande fintechföretag som tillhandahåller tjänster till kunder från hela världen. Företaget har fler än 1,5 miljoner globala kunder och finns i fler än 200 länder. Företaget erbjuder en plattform som gör det möjligt för människor att låna pengar och tjäna ränta. De lånar med sina digitala valutor som säkerhet. Plattformen har mer än 375 miljoner dollar i försäkring för alla sina insättningar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

NEXO-token är å sin sida plattformens native token och ger ägare flera fördelar, som ränta. Den genomsnittliga avkastningen de tjänar är cirka 12% per år, vilket är en utmärkt avkastning för de flesta. Att köpa token ger också användare ytterligare fördelar som en högre avkastning på fiat och kryptovalutor, gratis kryptouttag och förmånliga låneräntor.

NEXO-priset studsade tillbaka efter att ha sjunkit till 1,2265 dollar förra veckan. Detta rally låg i linje med den allmänna starka utvecklingen för andra digitala valutor. Huvudkatalysatorn var B-Word-konferensen där Elon Musk talade om sitt intresse för kryptovalutor. Han avslöjade också att SpaceX har förvärvat lite Bitcoin.

Trenden accelererade under helgen när användare fick reda på att Amazon kan planera för en kryptosatsning. Detta fick människor att spekulera i att företaget även överväger att investera i digitala mynt som Bitcoin. Altcoins som NEXO tenderar att följa BTC:s prisutveckling.

NEXO-prisförutsägelse

NEXO price
NEXO – prisgraf

Timdiagrammet visar att NEXO-priset sjunkit med mer än 7% från sin högsta nivå denna vecka. I samband med det återvände myntet till den stigande kanalen. Det har också flyttat sig något över 25 och 50 dagars glidande medelvärden (MA) medan Relativ styrkaindex (RSI) har flyttat tillbaka över 50.

Priset har också stigit över Ichimoku-molnet. Därför finns det en möjlighet att myntet kommer att bibehålla sitt momentum när investerare riktar in sig mot nästa nyckelmotstånd vid 1,75 dollar. Däremot ogiltigförklaras denna prisprognos om priset skulle falla under 1,5645 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money