Crypto.com lägger till Chainlinks Price Feeds-orakellösning i Cronos

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on jul 28, 2021
  • Integrationen erbjuder DeFi-utvecklare på Cronos enkel åtkomst till externa finansmarknadsdata.
  • Enligt Kris Marszalek är denna utveckling en del av Crypto.coms uppdrag att stödja projekt på Cronos.
  • Med denna integration kommer Cronos att stödja prissättningen av kryptovalutor och traditionella tillgångar.

Crypto.com, ett projekt som syftar till att påskynda världens övergång till kryptovaluta, är redo att integrera Chainlinks Price Feeds-orakellösning i sin EVM-kedja, Cronos. Företaget avslöjade den här nyheten via ett blogginlägg tidigare idag och noterade att det är ett steg för att erbjuda DeFi-utvecklare på Cronos enkel tillgång till externa finansmarknadsdata.

Enligt ett pressmeddelande kommer t.ex. utlånings-/låneprotokoll, derivatmarknader, kapitalförvaltningstjänster och avancerade DEX:er att få åtkomst till korrekta prisuppgifter för en uppsjö av krypto- och traditionella tillgångar sömlöst efter denna integration.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en översikt över de funktioner som kan bli tillgängliga efter att Cronos integrerar Chainlink-prisflöden, nämnde Crypto.com prissättning av säkerhetstillgångar för penningmarknader, avveckling av termins- och optionskontrakt när de löper ut, skapande av växelkurser för tokeniserade tillgångar, kontroll av begränsningsordervillkor, ombalansering av algoritmiska stablecoins, samt beräkningar av bland annat staking-belöningar.

Bakgrunden till samarbetet med Chainlink

Som kommentar till detta partnerskap sa Kris Marszalek, grundare och VD för Crypto.com, att Crypto.com försöker erbjuda fullspektrumstöd för alla projekt som körs på Cronos. Han tillade att partnerskap med Chainlink hjälper företaget att främja detta mål. Enligt Marszalek är Chainlink en pålitlig partner vad gäller att tillhandahålla säkra och tillförlitliga decentraliserade orakelnätverk.

Pressmeddelandet hyllade också Chainlink Price Feeds och sa att orakellösningen är lätt att integrera. Dessutom har prisflödena tjänat in tiotals miljarder dollar till flera DeFi-projekt. Crypto.Com noterade också att Chainlinks dataggregationsmodell levererar exakta prisflöden och att oracle-infrastrukturen garanterar pålitlig driftstid och oföränderlighet.

Innan detta partnerskap integrerade Crypto.com Chainlink Price Feeds i sin DeFi-plånbok i september förra året. Detta samarbete utnyttjade också Chainlink-prisflöden för CRO/ETH och CRO/USD på Ethereum-mainnet.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust