Prisprognos för XRP efter att Ripple Labs inleder samarbete med japanska SBI

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on jul 28, 2021
  • XRP-priset har stigit med mer än 15% idag.
  • Denna ökning kom efter att Ripple Labs inledde ett samarbete med SBI Holdings.
  • Företaget kommer att integrera Ripples ODL-lösningar på sin plattform.

Priset på Ripple (XRP/USD) sköt upp idag efter att Ripple Labs tillkännagav en större distribution av ODL-tjänster (On-Demand Liquidity) i Japan. Myntet ökade med mer än 15% i värde, vilket innebär ett totalt börsvärde på mer än 27 miljarder dollar. Andra kryptovalutor, t.ex. som Cardano och Ether, har också gått starkt idag.

Ripple Labs expanderar i Japan

Ripple är ett av de äldsta blockchain-projekten i världen. Till skillnad från andra populära projekt, som Bitcoin och Ethereum, är målet att göra gränsöverskridande betalningar enklare. Det uppnås via XRP och dess likviditetstjänst på begäran. De har också inlett samarbeten med flera finansiella leverantörer, som Santander, Azimo, Nium och TransferGo.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I ett pressmeddelande meddelade företaget att det lanserade det första ODL-erbjudandet i Japan genom ett samarbete med SBI Remit. SBI är det största penningöverföringsföretaget i Japan. Målet med detta partnerskap är att underlätta transaktioner mellan Japan och Filippinerna. I ett uttalande sa Nobuo Ando från SBI:

”Lanseringen av ODL i Japan är bara början, och vi ser fram emot att fortsätta att driva mot nästa gräns för finansiell innovation, utöver realtidsbetalningar i bara Filippinerna, men även till andra delar av regionen.”

Den nya utvecklingen är positiv för Ripples pris eftersom det kommer att leda till ökad efterfrågan på myntet. Det är också en bekräftelse för att betalningssystemet fungerar. Framför allt kommer det vid en tidpunkt när Ripple Labs befinner sig i en omfattande juridisk kamp med amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC). Byrån hävdar att företaget vilseledde investerare när det genomförde sin token-försäljning. De lät också bli att registrera kapitalinsamlingen hos SEC.

Dessutom kommer partnerskapet några månader efter att Ripple Labs förvärvade en andel på 40% i Tranglo, ett ledande fintechföretag i Asien. Det anställde också en verkställande direktör för regionen Sydostasien.

XRP-prisförutsägelse

XRP price

Det dagliga diagrammet visar att XRP-priset bildade ett dubbelbottenmönster på 0,5130 dollar denna månad. Inom teknisk analys är detta mönster vanligtvis ett positivt tecken. Priset lyckades stiga över halsen på detta mönster till 0,700 dollar. Därtill närmar sig myntet 61,8% Fibonacci retracement-nivån. Priset stöds också av de glidande medelvärdena för 50 och 100 dagar. Därför kommer myntet sannolikt att fortsätta stiga när tjurar riktar in sig mot nästa nyckelmotstånd vid 1 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust