Robinhood lanserar funktion för att skydda mot handelsvolatilitet

By: Daniela Kirova
on jul 28, 2021
  • Appen kan också investera mellanskillnaden efter att ha avrundat inköp till närmaste dollar.
  • Företaget vill samla cirka 2 miljarder dollar under sin börsintroduktionen.
  • Robinhoods intäkter från kryptotransaktioner var knappt 87 miljoner dollar under Q1.

Handelsplattformen Robinhood arbetar med nya funktioner som ska bättre skydda användarna från volatilitet och låta dem investera växel efter inköp. Dessa kommer att baseras på kod som dolts i företagets iPhone-app-testversion, skriver Bloomberg. De planerar också att lansera ”avrundade investeringar” (round up investments) så att kunderna kan investera sin växel vid inköp och utforskar ett belöningsprogram som är skräddarsytt för de som använder funktionen.

Är investeringar av växel det nya heta?

Denna typ av miniinvestering blir mer och mer populär bland aktiehandlare. Vanligtvis är respektive telefonapp som erbjuder tjänsten ansluten till ett betal- eller kreditkort. De investerar mellanskillnaden efter att ha avrundat inköpen upp till närmaste dollar.

Aktierna kommer att börsnoteras den 29 juli

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Robinhoods aktier kommer att börja handlas offentligt torsdagen den 29 juli. Företaget har som mål att samla in cirka 2 miljarder dollar under börsintroduktionen med en värdering på upp till 35 miljarder dollar. Plattformens IPO skiljer sig från de traditionella på ett par punkter (i sann Robinhood-anda). Det inkluderar att öronmärka upp till cirka en tredjedel av sina aktier för sina egna användare. Robinhood planerar att detta ska bli en av de största IPO-tilldelningarna till privatinvesterare någonsin.

På frågan om Robinhoods tillväxtstrategi svarade CFO Jason Warnick att det finns mer de kan göra kring direktinlåning och betalkort, särskilt med tanke på möjligheten att länka belöningar till företagets mäklar- och kryptoerbjudanden.

Skyddar mot volatilitet

Robinhood arbetar också för att förbättra skyddet mot prisvolatilitet genom en speciell kod. Koden skickar ett meddelande, ”För att skydda dina beställningar mot prisvolatilitet kan vi ibland hoppa över dina återkommande beställningar eller köpa mindre än det valda beloppet.” De tillade också att appen låter en användare veta om detta skett.

Imponerande omsättningstillväxt för Robinhood

Tidigare i år drabbades plattformen hårt när priset på Dogecoin (DOGE/USD) steg och sedan kraschade. Detta har dock inte dämpat investerarnas entusiasm för börsen. Robinhoods intäkter från kryptotransaktioner uppgick till knappt 87 miljoner dollar under första kvartalet 2021 och svarade för cirka 17% av de totala intäkterna, jämfört med bara 3% på årsbasis.

Under Robinhoods IPO-roadshow kommenterade VD Vlad Tenev att:

”Vi har genomfört mycket arbete bakom kulisserna för att förse våra kryptokunder med den funktionalitet som de har bett om. Vi vill introducera nya funktioner på ett säkert sätt och det finns många saker vi måste få rätt från början. Till exempel är det högsta prioritet att se till att vi får säkerheten rätt.”

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money