Ska du köpa XRP efter Ripples partnerskap med SBI Remit?

By: Charlie Hancox
Charlie Hancox
Vid sidan av sin passion för handel har han representerat Storbritannien genom att vinna nationella mästerskap som vattenpolospelare och… read more.
on jul 28, 2021
  • Ripple (XRP) har inlett ett samarbete med SBI Holdings.
  • Få reda på var du kan köpa Ripple (XRP) idag.
  • Vilket pris når XRP 2021 och därefter?

Ripple (XRP) är ett av de äldsta och mest värdefulla kryptovalutaprojekten i världen, och det kan vara rätt tid att köpa nu efter nyheterna om deras partnerskap med det japanska penningöverföringsföretaget SBI Remit.

Efter att redan ha inlett samarbeten med stora finansinstitut, som TransferGo, Santander, Azimo och Nium, kan SBI hjälpa till med Ripples initiativ för att förenkla transaktioner mellan Japan och Filippinerna. XRP kommer snart att lansera det allra första on-demand-likviditetserbjudandet (ODL) i Japan, och SBI-representanten Nobuo Ando kommenterade att:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Lanseringen av ODL i Japan är bara början, och vi ser fram emot att fortsätta att arbeta mot nästa gräns för finansiell innovation, utöver realtidsbetalningar i endast Filippinerna, men även till andra delar av regionen.”

I den här artikeln går vi igenom vad denna utveckling kan betyda för XRP, samtidigt som vi förklarar grunderna för plattformen om du vill investera i Ripple.

Hur och var man kan köpa XRP online

För att köpa XRP online, klicka på en av länkarna nedan, fyll i lite grundläggande information, registrera dig och sätt sedan in pengar på ditt nya konto. När detta är klart, väljer du bara antalet XRP-tokens du vill köpa och utför din transaktion.

Här är de två bästa plattformarna att köpa, sälja och handla Ripples XRP-mynt just nu:

eToro

eToro är en av de ledande handelsplattformarna för handel av kryptotillgångar. Tjänsten är fullpackad med funktioner, inklusive copy-handel, avancerade tekniska diagram och en rad handelsverktyg. Detta är en plattform som passar perfekt för både nybörjare och proffs.

Registrera dig med eToro direkt

Binance

Binance har vuxit exponentiellt sedan det grundades 2017 och är nu en av, om inte den största kryptovaluta utbyten på marknaden.

Registrera dig med Binance direkt

Vad är XRP (Ripple)?

XRP (som skapats av Ripple) är en kryptovaluta som är utvecklad för att göra gränsöverskridande betalningar enklare, snabbare och säkrare. På så sätt vill de lösa de problem som är förknippade med långsamma traditionella banksystem.

Vilken inverkan kan SBI-affären få på priset på XRP?

I det stora hela är detta helt klart en positiv utveckling för XRP, kanske helt enkelt för att det kommer att leda till en ökad efterfrågan på XRP-tokens. Dessutom fungerar det också som ett bevis för att Ripples betalningssystem – RippleNet – fungerar effektivt.

Detta är ganska vältajmad information med tanke på projektets pågående rättegång mot amerikanska Securities and Exchange Commission (SEC), som hävdar att Ripple Labs vilseledde investerare när det genomförde sin token-försäljning, samtidigt som de inte registrerade sin kapitalanskaffning hos kommissionen.

Ripples expansion i Sydostasien verkar nu ta fart och SBI-nyheten kommer bara några månader efter att Ripple förvärvat en andel i ett ledande asiatiskt fintech-företag, Tranglo. Efter att ha anställt en verkställande direktör för Sydostasien-regionen kan XRP stå inför en betydande prisökning under de närmaste månaderna, så se till att du håller ett öga på den senaste utvecklingen, särskilt nyheter som handlar om rättegången.

Ska jag köpa Ripple (XRP) idag?

Om du bedömer att XRP:s asiatiska satsning kan generera värde och leda till att priset på myntet ökar så kan det vara en bra idé att investera nu.

Men du måste vara medveten om riskerna, inte bara för investeringar i stort och den kryptovalutasektorns volatilitet, utan även vad gäller Ripples pågående rättsliga tvist. Om du har genomfört noggranna efterfroskningar och känner att XRP är ett projekt du tror på, så är det nu ett bra tillfälle att köpa några mynt.

Prisprognos för Ripple

Vår XRP-prisprognos för de kommande åren är: Upp till 1,07 dollar i år, cirka 1,25 dollar nästa år och upp till 2,50 dollar inom 5 år.

$XRP i sociala medier

Kolla in Invezz nyhetsavsnitt för de senaste kryptonyheterna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust