Facebooks aktier ned efter oroande prognos för H2 2021

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on jul 29, 2021
  • Facebook slog Wall Streets förväntningar under det andra kvartalet.
  • Aktier föll under efterhandeln efter en oroande prognos för H2 2021.
  • Antalet aktiva användare per månad var 2,9 miljarder under det senaste kvartalet.

Facebook Inc (NASDAQ: FB) rapporterade bättre resultat än väntat för sitt andra kvartal igår tack vare en kraftig ökning av digital reklam. Prognosen för andra halvåret var däremot betydligt svagare, vilket ledde till att aktien föll med cirka 4% under efterhandeln.

Finansiella resultat

Facebook meddelade att deras nettovinst under andra kvartalet uppgick till 10,39 miljarder dollar, vilket motsvarar 3,61 dollar per aktie. De genererade 29,08 miljarder dollar i försäljning, vilket motsvarar en årlig tillväxt på 56%.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Refinitiv hade experter förutsagt att företaget skulle bokföra en intäkt på 27,89 miljarder dollar och 3,03 dollar i EPS.

Andra anmärkningsvärda siffror

Facebook noterade en tillväxt på 7% på årsbasis vad gäller antalet aktiva användare per månad till 2,9 miljarder under det senaste kvartalet, vilket var ungefär i linje med vad analytiker hade förväntat sig. I USA och Kanada förblev dock antalet dagliga aktiva användare oförändrat. Det amerikanska multinationella företaget bokförde 10,12 dollar i genomsnittlig intäkt per användare (ARPU) jämfört med förväntade 9,66 dollar.

Genomsnittspriset per annons steg med 47% under andra kvartalet. Det Menlo Park-baserade företaget levererade 6% fler annonser under det senaste kvartalet. Andra anmärkningsvärda siffror inkluderar en omsättningstillväxt på 36% för FB:s ”Övrigt”-segment, vilket inte motsvarade förväntningarna.

Prognos för andra halvan av 2021

”Under tredje och fjärde kvartalet 2021 förväntar vi oss att den totala omsättningstillväxten på årsbasis kommer att avta avsevärt på sekventiell basis när vi jämförs med perioder med allt starkare tillväxt. Vi fortsätter att förvänta oss ökad motvind för riktade annonser 2021 på grund av förändringar av regler och plattformar, särskilt de senaste iOS-uppdateringarna, som vi förväntar oss får en större inverkan under tredje kvartalet jämfört med andra kvartalet,” sa CFO David Wehner i ett uttalande.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust