Prisanalys av Chainlink (LINK) under augusti 2021

By: Stanko Iliev
Stanko Iliev
Stanko ägnar sig åt att förse investerare med relevant information som kan användas för att ta bra investeringsbeslut. Han… read more.
on jul 30, 2021
  • Chainlink (LINK) förblir under tryck.
  • 15 dollar representerar en stark stödnivå.
  • Chainlink Price Feeds-mekanismer finns nu i Avalances huvudnätverk.

Chainlink LINK/USD har fallit från rekordhöjderna över 52 dollar den 10 maj till under 15 dollar som lägst, och det nuvarande priset ligger runt 18 dollar.

Grundläggande analys: Chainlink Price Feeds-mekanismer finns nu i Avalanches huvudnätverk

ChainLink är ett decentraliserat orakelnätverk som tillhandahåller verklig data till smarta kontrakt på blockchain. Chainlink bygger på ett flexibelt ramverk som kan hämta data från vilken API som helst och använder kryptografiska bevis för att ansluta mycket exakta och tillgängliga data till alla smarta kontrakt.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Projektets mål är att erbjuda en lösning för att tillhandahålla den off-chain data som behövs för att driva många blockchain-baserade smarta kontrakt. Chainlink kan köras på många olika blockkedjor samtidigt, och för att betala för tjänster i nätverket använder man LINK-tokens. Chainlink var den första DeFi-token som köptes av Grayscale Investment, vars huvudsakliga två truster redan är SEC-rapporterande företag.

Majoriteten av dess innehav är i Bitcoin och Ether, men enligt uppskattningar kan DeFi-token nå ett marknadsvärde på 1 biljon dollar under de närmaste tio åren när intresset för DeFi-tokens och särskilt Chainlinks teknik ökar.

Förra veckan rapporterade teamet bakom Chainlink att Chainlink Price Feeds-mekanismer nu är live i Avalanche (AVAX) huvudnätverk. Tack vare det kan alla decentraliserade applikationer som lanseras på Avalanche-plattformen utnyttja exakta onlinedataströmmar som sänds av Chainlink (LINK).

”Chainlink har satt standarden för orakler och data över blockkedjor och decentraliserade applikationer. DeFi blomstrar redan på Avalanche, men Chainlinks data kommer att öppna för en enorm utveckling inom hela communityn och utöka Avalanches fördel som den mest tekniskt avancerade plattformen inom krypto,” säger Emin Gün Sirer, grundare och VD för Ava Labs.

Chainlinks pris har skjutit i höjden sedan januari 2021 och nådde en ny rekordnivå på över 52 dollar den 10 maj. Sedan dess har priset kollapsat och huvudfrågan bland handlare är om LINK är undervärderad till nuvarande pris och kommer den att gå upp igen?

Fundamentalt sett finns det fortfarande en viss osäkerhet kring detta projekt, och dess framgång beror främst på dess strategi för att utöka sitt marknadsinflytande. Tekniskt sett är Chainlink (LINK) fortfarande under press och om du bestämmer dig för att köpa denna kryptovaluta i augusti 2021 så bör du använda en ”stop-loss”-order eftersom risken är fortsatt hög.

Teknisk analys: Chainlink (LINK) är fortfarande under tryck

Datakälla: tradingview.com

Chainlink handlas just nu runt 18 dollar-nivån och det skulle vara en stark säljsignal om priset faller under stödet vid 15 dollar igen. Nästa prismål skulle då kunna ligga runt 13 dollar eller till och med under. Om priset däremot stiger över 25 dollar så ligger vägen fri upp till 30 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust