eToro listar till sist Shiba Inu som svar på den skyhöga efterfrågan på SHIB

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on aug 2, 2021
  • eToro, en populär investeringsplattform med både traditionella och kryptotillgångar, noterade nyligen SHIB.
  • Myntet är en populär memecoin som inspirerats av DOGE.
  • Tidigare såg myntet en massiv ökning av antalet användare efter att det listats på stora plattformar.

En av de mest kända och populära investeringsplattformarna i världen, eToro, har länge engagerat sig i kryptovalutaindustrin. För ett tag sedan insåg eToro potentialen inom kryptosektorn och har sedan dess lagt till många tillgångar till sin plattform.

I takt med att antagandet ökar så växer också krypto-communityn, och många av medlemmarna har bett eToro att utöka sin lista över mynt som stöds. Till skillnad från vissa andra börser lyssnade eToro faktiskt och började lägga till kryptotillgångar baserat på efterfrågan.

SHIB kommer till eToro

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Det senaste myntet som nådde plattformen är Shiba Inu (SHIB), populärt kallat en ”Dogecoin Killer”, eftersom communityn förutspår att Shiba Inu någon dag kommer att ersätta DOGE som kryptoindustrins mest populära digitala valuta. Myntets popularitet har verkligen skjutit i höjden och har lyckats samla över 600 000 innehavare, trots dess prisutveckling som inte var lika imponerande.

För att sätta detta i perspektiv – i slutet av april 2021 hade Shiba Inu 132 miljoner användare. I slutet av juni 2021 hade antalet stigit till 221 miljoner. Ökningen av antalet användare berodde främst på att SHIB listades på plattformar som Crypto.com. Med det sagt kan SHIB:s notering på eToro resultera i liknande tillväxt, oavsett om det innebär ökningen av myntets användarantal, pris eller båda.

eToro är en populär plattform som låter användare investera i många olika tillgångar. Den har också en mycket låg inträdesbarriär, med en minsta insättning på endast 25 dollar. Dessutom handlas både krypto och traditionella tillgångar, vilket erbjuder ett sätt för traditionella investerare att närma sig krypto på ett enkelt sätt, och vice versa.

Hittills har Shiba Inus pris inte reagerat nämnvärt, även om det bara kan vara en tidsfråga, och det är troligt att många investerare kommer att hålla ett öga på myntets utveckling, redo att reagera så snart det uppvisar positiva tendenser.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust