Prisprognos för Stellar: Är XLM -token ett köp i augusti?

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on aug 2, 2021
  • Priset på Stellar Lumens har stigit med 50% från den lägsta nivån i juli.
  • Prisutvecklingen berodde främst på rykten om ett förvärv av MoneyGram.
  • Vi förklarar varför XLM är myntet att titta på i augusti.

Stellar Lumens (XLM/USD) hade en stark månad i juli. Myntet sjönk inledningsvis med mer än 27% och nådde 0,1993 dollar, vilket var månadens lägsta nivå. Myntet hoppade sedan med mer än 50% till på 0,300 dollar som högst.

Stellar är myntet att titta på i augusti

XLM-priset kommer att stå i rampljuset i augusti när investerare fokuserar på ryktena om att Stellar Development Foundation (SDF) förhandlat om ett förvärv av MoneyGram. MoneyGram har ett börsvärde på mer än 1 miljard dollar.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Därför, om affären sker, kommer företaget att förvärvas för mer än 1,3 miljarder dollar. Det skulle göra det till det största förvärvet någonsin som utförts av ett kryptovalutaföretag. Andra stora affärer den senaste tiden inkluderar Coinbases direkta börsnotering och FTX senaste kapitalrunda på 900 miljoner dollar.

Om affären förverkligas kommer priset troligtvis att studsa tillbaka eftersom företaget kommer att kunna dra nytta av MoneyGrams globala nätverk för att expandera sin verksamhet. MoneyGram har verksamhet i nästan alla länder.

Samtidigt publicerade Stellar nyligen sin rapport för andra kvartalet. Granskningen visade bl.a. att Tribal Credit och Airtm mottog stora summor från Stellar. Tribal Credit fick 18 miljoner dollar medan Airtm fick 15 miljoner dollar. Målet var att finansiera fintechföretag som arbetar med Stellars produkter.

Samtidigt fortsatte transaktionerna inom nätverket att stiga. Det totala antalet Stellar-konton ökade med 20% medan pengarna som rör sig i nätverket ökade med 160%. Den genomsnittliga DEX-volymen ökade med 27% medan volymen för den totala verksamheter ökade med 173%.

I augusti kommer Stellar-priset att reagera på Bitcoin och andra altcoins övergripande prestanda. Nu när Bitcoin svävar över 40 000 dollar så finns det en möjlighet att BTC kommer att fortsätta stiga och testa 50 000 dollar. Om detta händer kommer altcoins som XLM också att fortsätta stiga.

Stellar Lumens – prisprognos

Stellar Price

1-dagsdiagrammet visar att XLM-priset bildade ett dubbelbottenmönster vid 0,2033 dollar i juli. Inom teknisk analys är detta mönster vanligtvis ett hausseartat tecken. Priset rör sig också längs de 25 och 50 dagars glidande medelvärdena (MA). Priset ligger mellan 78,6% och 61,8% Fibonacci retracement-nivåerna. Därför kommer myntet sannolikt att stiga när investerare riktar in sig mot 50% retracement-nivån på 0,4315 dollar.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust