Därför förväntar sig Blockchain Associations Smith inte en Bitcoin-ETF den närmsta tiden

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on aug 3, 2021
  • US SEC har ännu inte meddelat sitt beslut om WisdomTrees ansökan om en Bitcoin-ETF.
  • SEC-ordföranden Gary Gensler förväntas lägga fram sin plan för att reglera krypto i ett tal senare ikväll.
  • Smith säger att det är osannolikt att Gensler kommer att godkänna en Bitcoin-ETF förrän vi ser reglering.

US Securities and Exchange Commission (SEC) har ännu inte meddelat sitt beslut om WisdomTrees ansökan om en Bitcoin-ETF, efter många misslyckade försök från flera aktörer tidigare. Även om vissa fortfarande är optimistiska att WisdomTree’s kan lansera USA:s första Bitcoin-ETF, så är Blockchain Associations Kristin Smith av en annan åsikt.

Kristin Smiths kommentarer på CNBC:s “Squawk Box”

Smith förväntar sig inte en Bitcoin-ETF den närmsta tiden. På CNBC:s ”Squawk Box” sa hon:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”SEC-ordföranden Gary Gensler väntas presentera sin plan för att reglera krypto i sitt tal senare ikväll. Jag tror att han brinner för konsumentskydd och vill se en mer robust reglering av den underliggande spotmarknaden för krypto. Jag förväntar mig inte att han kommer att godkänna en ETF förrän vi ser en reglering.”

Blockchain Association har liknande mål som amerikanska SEC

Smith är övertygad om att det är möjligt att använda bitar från regleringen kring värdepapper och råvaror för att utarbeta en reglering som inte undergräver kryptovalutornas förutsättningar. Under sin intervju framhöll hon att Blockchain Association har liknande mål som Gensler.

”Vi vill ha rättssäkerhet, vi vill ha starka marknader som präglas av integritet, vi vill att konsumenter och investerare ska skyddas. Vi arbetar hårt med ordföranden och vårt medlemskap eftersom vi tror att om vi faktiskt har rätt typ av reglering så är det bäst för den amerikanska marknaden på lång sikt,” sa hon.

Smith erkände att det amerikanska finansdepartementet har farhågor relaterade till penningtvätt vad gäller bredare tillämpningar av kryptovalutorna, och SEC insisterar på fullständig information till investerare, men uttryckte förtroende för att så småningom ”kommer vi att hitta en lösning som uppfyller lagliga efterlevnadskrav utan att kväva tekniken”.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust