Chainalysis inleder bevakning av Dogecoin (DOGE)

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on aug 10, 2021
  • Datarapporteringsföretaget Chainalysis har lagt till ett nytt mynt i sina rapporter.
  • Myntet i fråga är det första och mest populära meme-myntet, Dogecoin (DOGE).
  • Även om DOGE blivit enormt populärt bland användare så har det även lockat cyberkriminella.

Dogecoin (DOGE/USD) stod för en imponerande tillväxtresa tidigare i år när den sköt upp till att bli en av de största kryptovalutorna sett till marknadsvärde. Dess prisutveckling har gjort myntet till en av årets stora vinnare, om inte rent av den största.

Även om priset har sjunkit en hel del sedan dess så har effekten skapat ringar på vattnet och många håller nu ett öga på det första meme-myntet. Nu har även Chainalysis – en blockchain-dataplattform med huvudkontor i New York – meddelade att de planerar att inkludera DOGE i sina kryptorapporter från och med nu.

DOGE lockar kriminella på nätet

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Samtidigt som myntets popularitet har väckt uppmärksamhet från några högprofilerade kryptoanvändare, särskilt Elon Musk, så har det också lockat kriminella. Chainalysis noterade själva detta och konstaterade att myntets användning för kriminella ändamål har ökat. De rapporterade ett antal DOGE-relaterade stölder och bedrägerier och till och med ett giveaway-bedrägeri som gjorde det möjligt för bedragare att lägga vantarna på över 40 000 dollar.

Bedragarna utgav sig för att vara Elon Musk och de erbjöd sig att betala användarna 10 gånger den mängd DOGE som skickades till en specifik adress. De marknadsförde till och med bluffen via hackade Twitter-konton och allt detta hände strax efter att Musk refererade till Dogecoin under hans framträdande på Saturday Night Live i maj.

Vidare sa Chainalysis att DOGE också börjat se en enorm mängd användning i högriskjurisdiktioner, med Iran som det främsta exemplet. Utöver detta beslutade företaget att helt enkelt börja rapportera om DOGE eftersom deras community begärde det.

Med Dogecoins popularitet och antagande kom också omfattande missbruk, vilket inte är ovanligt. Detsamma har skett för många andra stora och populära kryptovalutor, där Bitcoin fortfarande är den krypto som missbrukas oftast. Denna kriminella användning av digitala valutor är en av anledningarna till att många hävdar att striktare regelverk är nödvändiga för att öka investerarnas säkerhet och säkerhet för deras medel.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
10/10
67% of retail CFD accounts lose money