Solana prisprognos: obeveklig rally ökar takten när FOMO sätter igång

Av:
Aug 30, 2021
Listen to this article
  • Solana priset har varit i en stark hausseartad fart den senaste tiden.
  • Myntets pris steg till det högsta genom tiderna på måndagen.
  • Denna trend kan fortsätta när FOMO-läget börjar.

Priset på Solana (SOL/USD) fortsatte obevekligt i måndags när efterfrågan på “det nya barnet i blockkedjan” ökade. Myntet hoppade till en all-time high på $105, vilket ger sitt totala börsvärde till mer än $30 miljarder. Särskilt hoppade Solana även när andra kryptovalutapriser som Bitcoin och Ethereum förblev under intensivt tryck.

Solana tillväxten fortsätter

Solana är ett av de snabbast växande blockchain-projekten i världen idag. Priset på SOL har hoppat med nästan 6 000% i år och blev en av de bäst presterande digitala valutorna i världen. För att sätta det i perspektiv har Bitcoin mer än fördubblats medan Ethereum har stigit med mindre än 400% YTD.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Till att börja med är Solana en ledande plattform som riktar sig till utvecklare av Decentralized Application (DAPP). Det är ett snabbt växande alternativ till Ethereum och andra DAPP-utvecklingsplattformar.

Medan många Ethereum-killers finns, älskar utvecklare hastigheten, skalbarheten och interoperabiliteten i Solanas ekosystem. Idag är det nästan 400 utvecklare som bygger på plattformen och antalet stiger ständigt. Några av de bästa apparna som är byggda på plattformen är FTX, 8Pay, Hedgehog och Solana Beach.

Solana är otroligt mycket snabbare än Ethereum. Medan Ethereums genomsnittliga transaktion per sekund är mindre än 20, har Solana en TPS på mer än 2000. Detta innebär att människor kan handla inom nätverket i en relativt snabbare takt. Som ett resultat leder denna hastighet till väsentligt lägre kostnader både för utvecklare och kunder.

Solana priset har också stigit på grund av de betydligt höga satsningsräntorna. En snabb titt på plattformens utforskare visar att den effektiva insatshastigheten är cirka 7,22%.

Viktigast av allt har valutans pris stigit på grund av den pågående momentum. Med prisuppgången har många handlare och investerare staplat in i myntet på grund av rädslan för att missa (FOMO).

Solana prisprognos

Solana Price

Det dagliga diagrammet visar att SOL-priset har varit i en stark hausse trend den senaste tiden. Momentet accelererade när priset steg över $58, vilket var den högsta punkten i maj i år. Det har fortsatt det hausseartade momentum och rört sig över 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärden. Oscillatorer som Relative Strength Index (RSI) och MACD har också fortsatt rally.

Därför, med FOMO inställning, finns det en möjlighet att myntet kommer att fortsätta med den hausseartade trenden eftersom tjurar riktar in sig på nyckelmotståndet till $120. Ändå kan en kort återgång inte uteslutas.