Guldpris: försiktig optimism för att definiera marknaden före NFP-jobbdata

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on sep 1, 2021
  • Guldpriset ligger fortfarande över avgörande nivån på 1 800 dollar, även om det handlar inom snävt område.
  • Alla blickar riktas mot NFP-jobbdata, vilket sannolikt kommer att återuppliva inflationssamtalen.
  • På kort sikt kommer marknaden att reagera på antalet anställda i ADP.

Guld priset förblir intervallbunden som marknaden förblir fixerad vid fredagens utanför jordbrukssektorn jobb data. Investerare kommer sannolikt att avstå från stora satsningar inför de mycket efterlängtade uppgifterna.

gold price
gold price

NFP-jobbdata

Under de efterföljande sessionerna kommer marknaden att förbli fixerad på uppgifter om icke -jordbruksjobb som är planerade att släppas på fredag. Särskilt är antalet anställda fortfarande en avgörande faktor för Fed:s penningpolitik. Under de senaste mötena har Jerome Powell insisterat på att centralbanken kommer att behålla sin tillmötesgående penningpolitik tills ytterligare framsteg görs i sysselsättningen.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I Jackson Hole symposiet som hölls förra veckan höll Fed-ordföranden en försiktig hållning. Medan han antydde att avsmalningen sannolikt kommer att börja före årets slut, var han snabb med att tillägga att det inte borde ses som en föregångare för räntehöjningar.

Fed ’s duva ton under föregående vecka höjde guldpriset över motståndet-vänt-till-stöd-nivån på $1800. Ur detta perspektiv kommer fredagens uppgifter sannolikt att återuppväcka inflationssamtal. Lägre jobb än väntat kommer att väga dollarn samtidigt som de fungerar som en hausseartad katalysator för ädelmetaller.

På kort sikt kommer marknaden att reagera på ADP: s sysselsättningsnummer. Analytiker räknar med att 613 000 ytterligare personer har anställts i privata enheter utanför gården i augusti jämfört med föregående månads 330 000 personer.

Guldpris tekniska utsikter

Sedan fredagen har guldpriset handlats inom ett snävt intervall eftersom det förblir över den avgörande nivån på 1 800. Under denna tidsram har den i stort sett handlat mellan 1 819,70 och 1 807,42. På måndagen misslyckades tjurarna i sitt försök att nå den tidigare motståndsnivån 1 825. På tisdagen hölls ädelmetallen över stödnivån 1 800 av en morrhår.

I skrivande stund sjönk guldpriset med 0,1% till 1 812,05. På ett två timmars diagram handlas det något över 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärden. På kort sikt kommer ädelmetallen sannolikt att fortsätta hitta stöd längs 25-dagars EMA vid 1 811,65. Därefter kommer det förmodligen att förbli inom ett snävt intervall eftersom investerare håller sig fixerade med uppgifter om icke -jordbruksjobb. Ur det perspektivet kan det hitta motstånd vid tisdagens högsta på 1,819,70.

Förhöjt hausseartat momentum kan driva priset ytterligare till 1 825. På baksidan kommer ett drag under dess nuvarande supportnivå sannolikt att placera det längs 50-dagars EMA vid 1 807,42. Sammantaget förväntar jag mig att ädelmetallen förblir stabil över 1800 på kort sikt.

gold price
gold price

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust