Prediktion för råolja när nya risker dyker upp

By: Faith Maina
Faith Maina
Faith strävar efter att förenkla komplicerat material så att investerare kan fatta mer informerade beslut. När Faith inte fokuserar… read more.
on sep 2, 2021
  • Råoljepriset är pressat efter OPEC+ beslut om oljeproduktion.
  • Slutet på sommarens resesäsong under den kommande veckan har ökat efterfrågan.
  • Flygresessektorn kämpar fortfarande som framgår av tisdagens TSA-kontrollpunkter.

Råoljepriset har studsat på onsdagens lägsta eftersom efterfrågan och utbudet fortsätter att öka volatiliteten på marknaden.

crude oil price
crude oil price

OPEC+-beslut

På onsdagen förlängde råoljepriset sina förluster efter att organisationen för oljeexporterande länder och dess allierade (OPEC+) höll fast vid sitt beslut att öka produktionen under de följande månaderna. Alliansen har för avsikt att fortsätta pumpa in 400 000 bpd varje månad.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I ett uttalande sade OPEC+ att ”Medan effekterna av COVID-19-pandemin fortsätter att skapa viss osäkerhet har marknadens grundläggande egenskaper stärkts och OECD-aktierna fortsätter att sjunka när återhämtningen accelererar.”

Orolig efterfråga

OPEC+:s beslut att öka produktionen kommer bland de pågående efterfrågorna. Å ena sidan, denna veckas amerikanska oljeinventeringsdata lindrade oron. Enligt Energy Information Administration (EIA), mängden av råolja i lager minskade med 7.169 miljoner fat under veckan som avslutades den 27e augusti. Siffran slog experternas uppskattningar på -3.088 miljoner och föregående veckas -2.979 miljoner.

Bensinlagren ökade dock med 1.290 miljoner fat jämfört med föregående veckas dragning på 2.242 miljoner. Analytiker hade förutspått en avläsning på -1.633 miljoner fat. När sommar och resesäsongen närmar sig sitt slut på Labor Day den 6e september investerare fortsatt försiktigt optimistisk om status för efterfrågan på olja.

Den aggressiva spridningen av Delta coronavirus-varianten fortsätter att påverka flygresor, en aspekt som väger på råoljepriset. På tisdagen screenade US Transportation Security Administration (TSA) 1,345 miljoner passagerare. Siffran var den lägsta sedan 11e maj. Dessutom representerar det en nedgång på 33% från samma period före coronaviruspandemin 2019.

Brent oljes tekniska utsikter

Råoljepriset för tredje dagen i rad. I skrivande stund minskade riktmärket för global olja – Brent -futures – med 0,01% till 71,27. Sedan början av veckan har den sjunkit med cirka 3%. På ett två timmars diagram handlas det något under 25 och 50 dagars exponentiella glidande medelvärden.

På kort sikt kommer Brent-olja sannolikt att sväva under 25-dagars EMA vid 71,68. Ett steg högre kommer att placera motståndsnivån på 72,50. På baksidan kommer råoljepriset sannolikt att fortsätta hitta stöd på den psykologiska nivån 70. Under den nivån kommer denna tes att vara ogiltig.

crude oil price
crude oil price
Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust