Förutsägelse för Ethereum efter den obevekliga försäljningen

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 8, 2021
  • Ethereumpriset föll med mer än 20% på tisdagen.
  • Nedgången skedde efter att El Salvador accepterat BTC som lagligt betalningsmedel.
  • ETH kommer sannolikt att studsa tillbaka inom en snar framtid.

Ethereum (ETH/USD)-priset lämnades inte kvar i kryptovalutasäljningen som hände på tisdagen. Myntet sjönk med så mycket som 20%, vilket tillintetgjorde de flesta av de senaste vinsterna. Den lägsta nivån på tisdagen var den lägsta den har varit på mer än 2 veckor.

Bitcoin väcker kryptonedsmältning

Ethereums pris sjönk kraftigt på tisdagen efter att Bitcoin, den största kryptovalutan ramlade. Priset på Bitcoin sjönk med så mycket som 18% samtidigt som investerare reflekterade över nyheter från El Salvador.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Landets regering gjorde Bitcoin till ett lagligt betalningsmedel, vilket gjorde det till det första landet som gjorde det. Samtidigt köpte den sin första del av Bitcoin som var värd mer än 20 miljoner dollar. Även om detta var goda nyheter för Bitcoin, var nyheterna redan prissatta.

Som sådan sjönk priset när investerare sålde nyheterna. Ethereum och andra kryptovalutor minskade på grund av den nära korrelation som finns inom kryptovalutaindustrin.

Priset på Ethereum föll också på grund av prestanda i branschen Decentralized Finance (DeFI). Data som sammanställts av DeFiPulse visade att det totala värdet låst (TVL) i ekosystemet minskade med mer än 9 miljarder dollar till cirka 90 miljarder dollar.

Prestanda för DeFi är viktigt eftersom Ethereum är den ledande plattformen i sektorn. De flesta plattformar som Aave, Curve Finance och Compound såg en stor nedgång i TVL.

Samtidigt visar on-chain data blandade idéer om Ethereum. Enligt Glassnode minskade antalet aktiva adresser kraftigt under försäljningen. Samtidigt har de totala avgifterna i Ethereums nätverk gått uppåt. Ethereums gaspris har också stigit, vilket visas nedan. Även om detta är positivt är det betydligt lägre än det var före den senaste kraschen.

Ethereum prisprognos

Ethereum price

Fyrtimmarsdiagrammet visar att ETH-priset fann betydande motstånd på $4 025-nivån. Det minskade sedan kraftigt på tisdagen. Förutom Bitcoin-anledningen som beskrivs ovan berodde denna nedgång mestadels på psykologiska skäl med tanke på att myntet flyttade till en nyckelpsykologisk nivå. Detta är samma scenario som hände under de senaste två veckorna när Bitcoin steg till 50 000 dollar.

Myntet har flyttat sig under 25-dagars glidande medelvärde medan MACD har varit i en baisseartad trend. Därför misstänker jag att ETH snart kommer att återhämta sig när investerare ser den högsta nivån genom tiderna på 4 300 dollar. Innan dess kommer myntet troligen att konsolideras när en strid mellan tjurar och björnar följer.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust