Kryptobörsen Bitrue lanserar USDC som femte baspar, rör sig bort från USDT

By: Daniela Kirova
on sep 10, 2021
  • Första steget i Bitrues strategi att gradvis flytta bort från Tether
  • USDC-kortköp, investeringar och handel har varit tillgängliga för användare i några år
  • Alla USDC i omlopp har en motsvarighet i US-dollar som finns på ett depåkonto

Kryptovalutautbyte Bitrue har beslutat att stödja USDC (USDC/USD) istället för USDT (USDT/USD), och lanserar USD Coin som sitt femte baspar, fick Invezz veta av ett pressmeddelande. Beslutet motiveras av ett starkt intresse för USDC i DeFi -utrymmet, säkerhetsfrågor och samhällsförfrågningar.

Bitrue planerar gradvis övergång från USDT

Detta drag är det första i Bitrues strategi som gradvis flyttar sig från Tether på grund av stor efterfrågan från samhället för att stödja alternativa stablecoins. Adam O’Neill, marknadschef för Bitrue, sa:

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi är mycket glada över att kunna utöka de handelsalternativ som är tillgängliga för våra användare, särskilt för något som en kärna av våra användare tror mycket starkt på. DeFi-världen, som fortsätter att expandera varje månad, fokuserar alltmer på USDC och Vi arbetar för att stödja den underindustrin så mycket som möjligt.”

Bitrue har stött USDC under en tid. Köpa kortköp, investeringar och handel har varit tillgängliga för användare i några år. Handlare och investerare kan både sätta in och ta ut USD-mynt på Solana (SOL/USD) och Ethereum (ETH/USD) ERC20-nätverk.

USD Coin har äkta fiat-stöd

USD Coin, ett ömsesidigt projekt av Circle och Coinbase, är en mycket stabil valuta. Alla mynt i omlopp har en motsvarande amerikansk dollar på ett depåkonto. Fondens tillgänglighet bevisas med månatliga revisioner. Detta gör stablecoin mycket säkrare och säkrare att använda jämfört med analoga produkter. Adam O’Neill tillade:

”För kryptovalutaindustrin att gå framåt på ett hållbart och hälsosamt sätt är det viktigt att den bygger på en solid grund. Eftersom amerikanska dollar har blivit de facto fiat-valutan för att mäta portföljvärden, kände vi att det är viktigt att vi kastar våra stöd bakom ett relaterat stablecoin som vi kan lita på. USDC passar perfekt.”

Bitrue lägger till fler par varje vecka

Utbytet kommer att lägga till ytterligare USDC-par varje vecka. Bitrue har kontor över hela världen och är en diversifierad kryptovalutautbyte med stöd för investeringar, lån och handel med ett stort antal användare från alla samhällsskikt.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust