Japansk krypto-börs återlistar XRP eftersom det verkar som att Ripple kan slå SEC-stämningen

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 13, 2021
  • Crypto exchange TaoTao bestämde sig för att ta tillbaka XRP efter att marknaden blivit mer säker på myntet.
  • Medan Ripple fortfarande är låst i den juridiska striden med SEC verkar många tro att företaget kan vinna.
  • Ärendet är fortfarande långt ifrån slut, och saker kan fortfarande gå åt båda hållen.

Det har gått cirka tio månader sedan USA:s SEC slog till mot Ripple och dess kryptovaluta, XRP, och hävdar detsamma som vissa investerare har hävdat i åratal – att XRP är oregistrerad säkerhet. Detta gjorde att både Ripple och XRP tappade supportrar och till och med sökte upp nya marknader i öst, särskilt i Europa och Östasien.

Men när tiden gick och fallet mellan de två blev mer komplext, verkar Ripple faktiskt ha lyckats få en övertag mot regulatorn. Det är åtminstone vad Japans TaoTao-utbyte verkar tro.

TaoTao tar tillbaka XRP

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt de senaste rapporterna meddelade Japans kryptobörs TaoTao nyligen att lämna om XRP, eftersom marknaden växer sig mer säker på att företaget kan försvara sig mot tillsynsmyndighetens anklagelser.

Det råder ingen tvekan om att fallet mot Ripple fick långtgående konsekvenser för myntet, som till och med tappade sin ikoniska tredje plats på listan över de största kryptorna, och sedan har sjunkit till sjunde plats på listan. Men eftersom stödet för XRP verkar komma tillbaka, är det också troligt att myntet snart kan börja se en betydande rangförbättring.

Det är viktigt att notera att ingenting är säkert med avseende på SEC: s fall mot Ripple. Fallet kan antingen skapa eller förgöra Ripple och XRP, förvandla dem till en av hjältarna i kryptoindustrin eller till ett annat projekt som gick under inför regulatorn.

Betydelsen av den juridiska striden blir tydlig när man ser hur andra stora utbyten betedde sig mot XRP. De som OKEx, Coinbase, Kraken och liknande – som alla försöker vara så reglerade som möjligt – tog alla avstånd från XRP när fallet ursprungligen startade.

För att inte tala om sådana som MoneyGram, som inte bara släppte sitt partnerskap med Ripple, men det hävdade att det aldrig använde dess teknik i till att börja med. För närvarande är framtiden oklar, men TaoTaos drag kan få betydande konsekvenser för framtiden, eftersom det kan inspirera andra att börja överväga att ta tillbaka XRP också.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust