Litecoin-prisförutsägelse efter Walmart-partnerskapsbluff

By: Crispus Nyaga
Crispus Nyaga
Crispus är en aktiv handlare som kopieras och följs på Capital.com. Han bor i Nairobi med sin fru, son… read more.
on sep 13, 2021
  • Litecoin-priset raderade vinster som gjordes tidigare på måndagen.
  • Nedgången skedde efter att Walmart förnekat rapporter om ett partnerskap.
  • LTC kommer sannolikt att förbli i det aktuella intervallet ett tag.

Priset Litecoin (LTC/USD) drog sig tillbaka på måndagen efter att Walmart (NYSE: WMT) nekade rapporter om ett partnerskap mellan de två enheterna. Myntet handlas till 178 dollar, vilket är cirka 26% under den högsta nivån på måndag.

Litecoin och Walmart partnerskap

Walmart är den största återförsäljaren i världen, med ett börsvärde på mer än 404 miljarder dollar. Företaget har tusentals filialer i USA och en stor närvaro online.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Tidigare på måndagen hoppade Litecoin-priset med så mycket som 30% även när andra kryptovalutor drog sig tillbaka. Denna spik hände efter ett pressmeddelande via Globe Newswire som hänvisade till ett partnerskap mellan Litecoin Foundation och Walmart. Uttalandet bekräftades av en tweet som skickades från det officiella Litecoin Twitter-kontot.

Dessa händelser framkallade frågor om marknadsmanipulation i kryptovalutaindustrin. Detta kan sätta press på tillsynsmyndigheter och beslutsfattare att skärpa sina bestämmelser. I ett uttalande sa en analytiker till Bloomberg att:

”Hot om marknadsmanipulation har varit ett av tillsynsmyndigheternas primära fokus kring dessa tillgångar och att säga att detta kommer att få deras uppmärksamhet är en extrem underdrift.”

Ett partnerskap mellan Litecoin och Walmart skulle ha varit stora nyheter för kryptovalutor på grund av den mängd affär som återförsäljaren gör varje år. Till exempel omsatte företaget mer än 552 miljarder dollar år 2020.

Tillkännagivandet var också anmärkningsvärt eftersom det kom några veckor efter att Walmart gjorde rubriker i kryptovalutaindustrin. Företagets jobbstyrelse annonserade efter en ledare för kryptovalutor, som skulle övervaka plattformens investeringar och forskning i branschen.

Litecoin-priset kämpar också eftersom den breda marknaden fortfarande är skakig. Kryptovalutor har tappat mer än 300 miljarder dollar i värde under de senaste veckorna. På samma sätt har aktierna minskat och analytiker vid nyckelbanker som Deutsche Bank, Bank of America och Citi räknar med att denna försäljning kommer att fortsätta under hösten.

Prisförutsägelse för Litecoin

Litecoin Price

Det dagliga diagrammet visar att LTC-priset dök upp till den högsta nivån sedan den 19 maj efter Walmart-bluffen. Myntet sjönk sedan till $175, där det har varit de senaste dagarna. Detta pris är också längs 25-dagars- och 50-dagars glidande medelvärde (MA). Det är också något under nyckelmotståndsnivån på $190 medan Relative Strength Index (RSI) har sjunkit till 50.

Därför kommer myntet sannolikt att förbli i det aktuella intervallet när investerare ser till Bitcoin-priset, eftersom de två har en nära korrelation.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust