Goldman Sachs´ Rod Hall: Dell-aktier kan stiga med 40%

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 14, 2021
  • Goldman Sachs upprepar sitt köpbetyg på Dell med ett prismål på $137.
  • Analytikern Rod Hall lade Dell till företagets "America's Conviction List".
  • Aktierna i företaget hoppade 4,0% idag på Goldman Sachs hausseartade samtal.

Dell Technologies Inc (NYSE: DELL) har samlat omkring 35% på aktiemarknaden i år, vilket utgör ett bra tillfälle att ta vinst. Men Goldman Sachs Rod Hall säger att det är en bra idé att hålla det lite längre.

Goldman Sachs lägger till Dell i sin ’America’s Conviction List’

I en anteckning på måndagen upprepade Hall sitt köpbetyg på aktien med ett kursmål på $137 som motsvarar en uppgång på cirka 40% härifrån. Dell finns nu på Goldman Sachs ’America’s Conviction List’.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

”Vi tror att en stark kassaflödesgenerering och en tydlig färdplan för en skuldbetalning fortsätter att argumentera för en multipel på fristående Dell närmare datorer. Företaget har potential att återbetala betydande kontanter till aktieägarna, inklusive en hög utdelning,” skrev Hall.

Analytikern ser flera katalysatorer som kan driva aktien upp på kort sikt, inklusive 9,5 miljarder dollar i kontantintäkter från förslaget från VMware som förväntas stängas under det sista kvartalet 2021 och ytterligare 4,0 miljarder dollar från den väntande Boomi-försäljningen. Detta gör Dell Technologies till en av de bästa återvändandemöjligheterna i vår täckning.

Dell är ”billigt” på nuvarande nivåer

För 98 dollar per aktie, kallar Hall Dell Dell ”billigt” på nuvarande nivåer. Teknikföretaget sa förra månaden att det kommer att använda intäkter från avknoppningen och det fria kassaflödet för att betala ned över 16 miljarder dollar i skuld.

Som ett fristående företag uppskattar Hall Dell cirka 12 miljarder dollar i skuld i slutet av budgetåret 2022.

”Vi noterar att Dells operativa utförande har varit gediget under det senaste året och företaget har konsekvent rapporterat kvartalshöjningar. Även om vi är försiktiga med de övergripande leveranserna av PC-marknader nästa år, förväntar vi oss att Dells stora exponering för kommersiella datorer borde göra deras efterfrågan mer motståndskraftig, säger Hall i sin anteckning.

Dells aktier fick 4,0% idag på Goldman Sachs hausseartade samtal.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust