Solanas huvudnät kommer tillbaka online efter att ha fryst i nästan 20 timmar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 15, 2021
  • Per Solana Foundation lyckades ingenjörer fixa nätverket runt 05:30 UTC idag.
  • Medan nätverket kom tillbaka online tidigare idag, körs det inte för fullt ut ännu.
  • Nätverket gick offline efter överdriven minnesförbrukning stängde av flera noder.

Solana, ett kryptoprojekt som har tagit rubriker efter den fantastiska prestandan för sin inhemska token, har kommit tillbaka online efter att dess mainnet drabbades av en stillestånd för bättre delen av gårdagen. Projektets utvecklare presenterade denna nyhet tidigare idag och noterade att blockchain -validatorer kom tillbaka online ingenjörer arbetade outtröttligt för att återställa tjänsten. Nätverket var ute i nästan 20 timmar.

Enligt uppgift väckte utvecklarna nätverket till liv igen strax efter 05:30 UTC efter att ha skapat en patch som fanns i ett nätverk av validatorer. Den övergripande känslan i Solana-samhället på Discord var lättnad efter att utvecklarna meddelade att de hade brutit igenom. Tjänsten kördes dock inte för fullt efter fixen, enligt en tweet från Solana Foundation.

Vad hände?

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt Solana Foundation upplevde Solana mainnet en massiv ökning av transaktionsbelastningen, som nådde en topp på 400 000 transaktioner per sekund. Som ett resultat översvämmade transaktionerna kön för transaktionsbehandling. På grund av bristande prioritering av nätverkskritiska meddelanden började nätverket splitta.

Splitten resulterade i överdriven minnesförbrukning, vilket fick flera noder att gå offline. Medan ingenjörer försökte hantera ärendet omedelbart, lyckades de inte, vilket resulterade i ett långvarigt avbrott.

Efter att ha fått nyheten om att nätverket kom tillbaka online verkade Solana-gemenskapen gladlynt och hjälpte Solana (SOL/USD) att återhämta några av sina förluster. Myntet störtade till $143,55 efter att ha öppnat dagen på $ 169,77. I skrivande stund byter myntet händer till $159,83 men har fortfarande sjunkit med 5,13% under de senaste 24 timmarna.

Denna nyhet kommer efter att SOL blev attraktionscentrum i kryptorummet efter att ha tagit månskott under en kort period. Myntet steg till att sätta en ny all-time high (ATH) på $214,96 innan en övergripande baisseartad trend tog över marknaden och skickade den på en kraftig nedgång. Medan myntets nuvarande pris representerar en minskning på 25,49% från ATH, är det värt att notera att det också betecknar en vinst på över 300% under de senaste 30 dagarna.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust