SPX-prisprognos: ”inget anledning att bli negativ”

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 15, 2021
  • JPMorgan höjer sitt bokslutsmål på S&P 500-indexet till 4700.
  • Investeringsbankens Dubravko Lakos diskuterar det hausseartade samtalet på CNBC.
  • Jämförelseindex ökar med cirka 20% på årsbasis.

Jämförelseindexet S&P 500 är upp 20% hittills och JPMorgan säger att det kommer att klättra lite längre före årets slut.

I en notering på onsdagen höjde JPMorgans chef för amerikansk aktiestrategi Dubravko Lakos sitt kursmål vid årets slut på SPX till 4700, vilket motsvarar en uppgång på cirka 5,0% härifrån. Dynamiken kommer sannolikt att fortsätta nästa år, med jämförelseindex som förväntas nå 5000 vid någon tidpunkt 2022, tillade analytikern.

Lakos anmärkningar om CNBC:s ”Halftime Report”

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

JPMorgan’s hausse-samtal kommer i kontrast till Morgan Stanley och RBC som nyligen varnade SPX kan se upp till 10% korrigering under de kommande månaderna. Lakos kommenterade ”pessimismen” och sa på CNBC:s ”Halftime Report”:

”Jag tror att det verkligen beror på COVID som har fördröjt återhämtningen på arbetsmarknaden, drabbat konsumenternas känslor lite och bromsat breda ekonomiska och cykeldata. Men om pandemirelaterade restriktioner underlättar under de kommande veckorna kan vi accelerera igen och eventuellt bli mycket hälsosammare.”

Andra skäl till att Lakos ser potential i SPX

Andra skäl till varför JPMorgan-analytikern förväntar sig uppgång för S&P 500-indexet inkluderar en väntande återhämtning i gränsöverskridande verksamhet och turism, lagercykel på 25-årig lägsta och CAPEX-cykel efter GFC-låg.

”Jag tror att det inte finns något behov av att bli negativ för den här cykeln, inget behov av att bli negativt på konsumenten”, tillade Lakos.

Aktiestrategen var överens om att vissa delar av marknaden inte var särskilt spännande för tillfället, men fixerade vid återupptagande affärer som kryssningsrederier där risken att belöna förhållandet var ”ganska attraktiv”.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust