EU beslutar att investera 177 miljarder dollar i ny teknik, inklusive blockchain

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 16, 2021
  • EU fokuserar äntligen på ny teknik som en del av sin plan för att hjälpa den ekonomiska återhämtningen.
  • Nyligen rapporterade hävdar att EU-länderna enades om att avsätta 177 miljarder dollar för ny teknik.
  • Än så länge är det inte känt hur mycket som kommer att beviljas till varje sektor eller när medlen delas ut.

Blockchain och andra framväxande tekniker lockar hela världens intresse när utvecklare lär sig att kombinera dem, förbättra dem och skapa nya lösningar av dem som kommer att göra mänsklighetens liv bättre.

Naturligtvis, med den stora potentialen i denna teknik, till och med världens största krafter, till exempel EU, undersöker enligt uppgift sätt att stödja dem. EU planerar specifikt att erbjuda en massiv investering på 177 miljarder dollar. Inte allt går naturligtvis till blockchain, men en stor del av beloppet kommer sannolikt att göra det.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Resten kommer att distribueras över en mängd olika sektorer, inklusive 5G, datainfrastruktur, kvantberäkning och mer.

Investeringsfonden representerar 20% av det stimulanspaket på 750 miljarder euro (886 miljarder dollar), som EU-ledarna enades om när de diskuterade kickstart av den ekonomiska återhämtning som skadats av effekterna av COVID-19. Detta möte ägde rum i juli 2020, och EU är äntligen på väg att förverkliga de beslut som dess medlemmar tog för över ett år sedan.

Digital teknik är avgörande för hela regionen, säger EU-kommissionen

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen talade nyligen om vikten av att investera i digital teknik och betonade att det är avgörande för hela regionen. Emellertid har tjänstemännen enats om att de måste vara försiktiga så att incidenter som halvledarbrist inte upprepas, eftersom de kan påverka industrier över hela världen.

Som nämnts kommer denna första investeringsrunda att påverka ett antal olika sektorer, även om det inte specificerades hur mycket av beloppet som kommer att investeras i någon enskild sektor.

Vad som är känt är dock att Iota Foundation och sex andra företag tidigare denna månad valdes ut för att stödja skapandet av den europeiska infrastrukturen för blockchain-tjänster. De företag som valts ut har fått de bästa poängen, men bara en kommer att accepteras i slutändan, när ytterligare några omgångar elimineras de som inte anses vara tillräckligt bra av någon anledning.

Med världen som rusar med att införa regler för kryptor ryktas det att USA och EU snart kan starta ett samarbete för att uppnå just detta mål.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust