Morgan Stanley dyker ännu djupare in i krypto genom att starta ett forskargrupp

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 16, 2021
  • Morgan Stanley tillkännagav nyligen ett nytt kryptoforskningsteam lett av Sheena Shah.
  • Teamet kommer att fokusera på de digitala valutornas inverkan på aktier, ränteinvesteringar med mera.
  • Förändringen av inställningen mot krypto sågs i många andra banker som gör liknande drag.

Morgan Stanley, en av de största bankerna i USA, har haft en stor attitydförändring gentemot kryptovalutaindustrin. Från att varna för, hävda att bubblan sprack varje gång när priserna började sjunka, och likaså, förvandlades banken till en stor anhängare av den digitala valutasektorn och syftar nu till att göra det lättare att nå för sina kunder.

För att uppnå detta och föra sitt kryptoengagemang till nästa nivå har banken utsett Sheena Shah att leda en helt ny kryptofokuserad forskningsavdelning. Shah är känd som en skicklig valutastrateg som arbetade för Morgan Stanley i över åtta år och täckte G10-valutor. Shah bidrog också till bankens insatser för kryptoforskning.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Efter att ha sett framgångar på båda områdena har Shah förtjänat rollen som teamets ledare och kommer att fokusera på att analysera effekterna av digitala valutor på aktier, ränteplaceringar som treasury, företagsobligationer och mer.

Bankens chefer noterade att lanseringen av teamet är ett erkännande av den växande betydelsen av kryptokurvor och andra digitala tillgångar på globala marknader.

Banker rusar in i krypto för att behålla de krävande kunderna

Som nämnts har banken pressat in digitala tillgångar i över ett år nu, och under hela den tiden växte den sin egen exponering mot Bitcoin via olika investeringsfonder som erbjuds av Grayscale. Sedan, i mars i år, introducerade den ett Bitcoin-investeringsverktyg för sina egna miljonärkunder.

Institutionellt intresse och efterfrågan på krypto har skjutit i höjden länge nu, så det är ingen överraskning att de största traditionella institutionerna skyndar sig för att förbli relevanta, särskilt mitt i explosionen av DeFi-sektorn, som hotar att erbjuda decentraliserade banktjänster, och som sådan, är i direkt konkurrens med dessa banker.

De har för närvarande fortfarande fördelen, eftersom DeFi fortfarande är underutvecklad och ny, och det kommer att dröja innan det blir ett stort hot. Ändå har dess ständiga tillväxt i över ett och ett halvt år nu övertygat amerikanska banker om att det är dags att flytta, och att vänta på att tillsynsmyndigheterna ska göra sin del först kommer att innebära många missade möjligheter.

Även Bank of America själv skapade en kryptoforskningsgrupp i juli, med liknande nyheter från State Street, JPMorgan, Goldman Sachs och nu Morgan Stanley.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust