Morgan Stanleys Wiess ser ytterligare 10% uppsida i Microsoft-aktien

By: Wajeeh Khan
Wajeeh Khan
Wajeeh är aktivt intresserad av världsfrågor och teknik, är en ivrig läsare och älskar att spela bordtennis på fritiden. read more.
on sep 15, 2021
  • Morgan Stanleys Keith Wiess höjer sitt prismål på Microsoft till 331 dollar.
  • Analytikern räknar med att Microsoft snart höjer sin utdelning med över 10%.
  • Aktierna i den amerikanska teknikjätten har stigit med cirka 40% på årsbasis.

Microsoft Corp (NASDAQ: MSFT) har haft en fantastisk utveckling på aktiemarknaden i år, med aktier upp cirka 40% hittills. Aktieägare kan emellertid vänta mer under de kommande månaderna, säger Morgan Stanleys Keith Wiess.

Wiess upprepar Microsoft med övervikt

I en anteckning på tisdagen upprepade Wiess sitt överviktiga betyg på MSFT och höjde prismålet till $331, vilket motsvarar ytterligare 10% uppåt härifrån. Tidigare hade analytikern en PT på $305 på aktien.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Dessutom räknar Wiess med att Microsoft höjer sin utdelning med mer än 10% i år, från 56 cent per aktie till 62 cent per aktie. Uppskattningen som han kallade ”konservativ” överensstämmer med utdelningshöjningen de senaste tre åren.

Microsoft meddelar vanligtvis en ökning av sin utdelning i mitten av september. Nyheten kommer veckor efter att den amerikanska multinationella lovat 20 miljarder dollar till cybersäkerhet.

Anledningar som stöder en ökning av utdelningen med över 10%

Wiess ser också en möjlighet att öka utdelningen ytterligare ett år med mer än 20% tillväxt i Microsofts rörelseresultat. Teknikjättens utdelningsavkastning kommer att ligga på cirka 0,8% (under historiska nivåer) om den höjer sin utdelning med över 10% i år.

”Kombinationen av stark och hållbar intäktstillväxt och expanderande marginaler bör resultera i tillväxt i rörelseintäkter i mitten till hög tonår framåt, vilket bör ge stöd för en utdelningshöjning över 10%.”

Andra skäl som anges för prognosen för höjning av utdelningen inkluderar styrka i balansräkningen. Med 130 miljarder dollar i kontanter och motsvarande, konstaterade analytikern, är Microsoft väl positionerat för att öka utdelningen per aktie med mer än 10%.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust