American Eagle Outfitters aktiekursprognos för september när amerikanska återförsäljare återhämtar sig

By: Motiur Rahman
Motiur Rahman
Md Motiur tycker om att undersöka hur företag löser utmaningar som världen kommer att möta under de kommande decennierna.… read more.
on sep 17, 2021
  • Försäljningen i USA i augusti ökade med 15,1% från samma månad förra året och 0,7% i följd.
  • Flera detaljhandelsaktier ökade efter tillkännagivandet med American Eagle Outfitters som steg 2,5%.
  • Aktien handlas dock fortfarande med ett attraktivt P/E-tal på 10,95.

I torsdags steg American Eagle Outfitters Inc. (NYSE: AEO) med 2,5% efter att augusti-rapporten om amerikansk detaljhandel visade en ökning med 15,1% från samma månad för ett år sedan. Dessutom ökade förra månadens försäljning också 0,7% från föregående månad, vilket indikerar sekventiell tillväxt.

Klädbutikerna registrerade den högsta tillväxten efter att försäljningen ökade med 39% jämfört med föregående år, på grund av back-to-school och back-to-work-trender. Som ett resultat kan amerikanska klädbutiker bevittna betydande topplinjetillväxt under tredje kvartalet, ledd av American Eagle.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

AEO-aktien är dock fortfarande nere med mer än 29% från sin högsta nivå på 38,90 dollar som nåddes den 23 april, vilket innebär att det fortfarande kan samlas för att öka årets vinster.

American Eagle Outfitters-aktien har ökat med 35,58% jämfört med föregående år.

AEO-aktien ser betydligt undervärderad ut

Även om American Eagle Outfitters aktier stiger med mer än 35% i år, handlas aktien fortfarande med ett spännande P/E -tal på 19,04, vilket gör det attraktivt för värdefulla investerare. Dessutom tyder dess framtida P/E -förhållande på bara 10,95 på att aktien osannolikt kommer att vara en värdefälla.

Men med analytiker som förväntar sig att resultatet per aktie kommer att sjunka med mer än 212% i år innan de stiger med 7,97% nästa år, kan tillväxtinvesterare välja alternativ på marknaden. Som ett resultat verkar American Eagle som ett bra kortsiktigt köp.

Source – TradingView

American Eagle Outfitters aktier verkar redo för en förlängd återhämtning

Tekniskt sett verkar American Eagle-aktier handlas inom en fallande kanalbildning i intradagsdiagrammet. Aktien har dock nyligen studsat trendlinjestödet för att undvika att glida till översålda förhållanden.

Trots återhämtningen har aktien fortfarande mer utrymme kvar att springa uppåt innan det slår överköpta förhållanden. Som ett resultat kan investerare rikta utökade kortsiktiga vinster till cirka 28,78 dollar eller högre till 30,87 dollar.

Å andra sidan, om återhämtningen inte realiseras, kan en återgång hitta stöd på $24,90 eller lägre till $22,70.

Kort sagt: varför köpa American Eagle Outfitters-aktier nu?

Sammanfattningsvis, även om American Eagle-aktier verkar ha baissetryck, gav den senaste rebounden en möjlighet för köpare att tjäna på uppgången. Dessutom ser aktien betydligt undervärderad ut, vilket gör det attraktivt för värdeinvesterare.

Därför, med AEO-aktier som handlas flera nivåer under de överköpta förhållandena, kan investerare köpa aktien på kort sikt innan den testar en av motståndsnivåerna igen.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust