Coinbase listar Shiba Inu (SHIB); SHIB stiger över 30%

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 17, 2021
  • Per Coinbase är SHIB nu tillgängligt på sin webbplats och Android- och iOS-versioner av deras app.
  • Coinbase lanserade också verktyg för att hjälpa SHIB-adopters att bättre förstå och utforska myntet.
  • Som ett resultat av Coinbase-noteringseffekten ökade SHIB: s marknadsvärde också med 32,06%.

San Francisco-baserade kryptobyte Coinbase har listat Shiba Inu (SHIB/USD), den 47:e största kryptovalutan efter kapitalisering. Börsen avslöjade denna nyhet genom ett blogginlägg den 16 september och noterade att kryptovalutan med hundtema är tillgänglig på Coinbase.com och i Android- och iOS-versionerna av Coinbase-appen. Enligt uppgift är SHIB också tillgängligt på Coinbase Pro.

Enligt blogginlägget kommer denna lista att göra det möjligt för Coinbase-användare att handla, skicka, ta emot och lagra SHIB i de flesta Coinbase-stödda regioner. Information om de jurisdiktioner som inte stöder SHIB finns på tillgångens sida.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Coinbase förklarade varför det beslutade att lista SHIB och nämnde funktioner som skiljer myntet från förpackningen. Dessa inkluderar det faktum att token syftar till att vara det Ethereum-baserade alternativet till det populära meme-myntet Dogecoin (DOGE). Dessutom stöder SHIB-ekosystemet projekt som en NFT-konstinkubator och utveckling av en kommande decentraliserad central som kallas Shibaswap.

Strävar efter att erbjuda en avancerad kryptoupplevelse

Coinbase noterade vidare att tillägg av stöd för SHIB är en del av sitt svar till användare som kräver ett robust urval av kryptovalutor. Börsen noterade vidare att SHIB följde sin nya noteringsprocess , vilket innebär att emittenter skickar in ett formulär som innehåller tillgångar som de vill ska listas. Coinbase utvärderar sedan de föreslagna mynten genom sin digitala tillgångsram för att avgöra vilka tillgångar som är värda att notera.

För att säkerställa att nybörjare har en sömlös upplevelse när de investerar i krypto, sa Coinbase,

”Vi investerar också i nya verktyg för att hjälpa människor att förstå och utforska kryptovalutor. Vi lanserade informativa tillgångssidor (se SHIB), samt ett nytt avsnitt på Coinbase-webbplatsen för att svara på vanliga frågor om krypto. ”

Som vanligt såg CoinBase-noteringseffekten att SHIB steg kraftigt. I skrivande stund, 08:40 UTC, byter SHIB ägare till $0.000008814 efter att ha fått 32% under de senaste 24 timmarna. Enligt data från CoinMarketCap har SHIB:s marknadsvärde också ökat 32,06% för att nå 3,471,732,505,00 dollar.

Medan Coinbase strävar efter att erbjuda användarna en hälsosam upplevelse, har dess strävan fått den att granskas av US Securities Exchange Commission (SEC). Finansmyndigheten informerade börsen om att den skulle väcka talan mot den om den lanserar sin utlåningsprodukt. Enligt uppgift gav SEC inga skäl för sitt beslut att stämma börsen, även om andra kryptoföretag har erbjudit låneprodukter i flera år utan konsekvenser.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust