Cardano (ADA) har 200 smarta kontrakt som inte kan användas än

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 18, 2021
  • Cardano har sett en massiv ökning av smarta kontrakt komma till sitt nätverk på sex dagar.
  • En betydande del av dem är dock tidslåst, eftersom det väntar på att rätt tid ska släppas och användas.
  • Projektets grundare, Charles Hoskinson, sa att den andra vågen av DeFi kommer.

Cardano (ADA/USD), det tredje största kryptovaluta-projektet, introducerade smarta kontrakt till sin mainnet för bara sex dagar sedan, den 12 september, efter sin framgångsrika Alonzo-hard fork. Under de följande dagarna såg projektet över 2 200 smarta kontrakt redo att starta i sitt nätverk.

Men upp till 200 av dem som har listats nyligen är i en tidslås, vilket innebär att de inte kan användas av devs förrän de släpps.

Cardano är tänkt att dominera den andra vågen, säger grundaren

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Enligt vad som är känt har Vercel App fört ett stort antal smarta kontrakt till Cardano, vilket har ökat deras totala antal inom sitt nätverk till 2200. Med tanke på hur länge den smarta kontraktsfunktionen har förväntats på Cardano är detta ett utmärkt svar på att funktionen äntligen introduceras.

Charles Hoskinson, som skapade Cardano, kommenterade nyligen att DeFi-utrymme i Cardanos ekosystem för närvarande är på gång, nu när smarta kontrakt äntligen har kommit. Han tillade att DeFi nu ser sin andra våg och att vinnarna i denna omgång kommer att innehålla både interoperabilitet och likviditet, liksom möjligheten att flytta flera kedjor och lätt förutsägbara kostnader.

Hoskinson betonade att kryptoindustrin kräver styrning, certifiering, försäkring, reglering, metadataidentitet och mer. Samtidigt är dock decentralisering också en stor nödvändighet. Det är därför Hoskinson och hans team arbetade med att designa Cardano på ett sätt som gör att det passar den andra vågen av DeFi.

Vilka projekt kommer till Cardano?

När det gäller de smarta kontrakten som förblir tidslåsta är det många av dem som tillhör några mycket anmärkningsvärda projekt. Ett exempel är GREED, en belöningstoken som distribuerar ADA tillbaka till HODLers. En annan är SingularityNET, som är en plattform som tillåter användare att skapa, dela och till och med tjäna pengar på AI-tjänster.

Därefter är det Liqwid, som fungerar som ett icke-depot, open-source likviditetsprotokoll, liksom Cardax-Cardanos första DEX.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust