WWE-stjärnan John Cena har en NFT-försäljning, kallar det ett ”katastrofalt misslyckande”

By: Ali Raza
Ali Raza
Ali spelar en nyckelroll i kryptovalutans nyhetsteam. Han älskar att resa på fritiden och tycker om att spela cricket,… read more.
on sep 18, 2021
  • John Cena, en skådespelare och professionell brottare, höll nyligen en non-fungible tokenrea.
  • Försäljningen slutade vara ett "katastrofalt misslyckande", endast 37 av 500 NFT:er såldes, för priset $1k.
  • Brottaren sa att han förstår att priset var för högt.

John Cena, en professionell brottare och skådespelare känd över hela världen för sitt deltagande i World Wrestling Entertainment (WWE) beslutade nyligen att gå in i kryptoindustrins NFT-sektor. WWE-mästaren gjorde sina NFT:er tillgängliga för fansen förra månaden, och försäljningen blev ett ”katastrofalt misslyckande”, som Cena själv sa.

Kryptoindustrins NFT-sektor har exploderat 2021 och har blivit en av de mest populära och mest olika sektorer som krypto någonsin har sett. Det betyder dock inte att varje projekt till slut blev framgångsrikt. Detta är redan ett tecken på att kryptoindustrin mognar, eftersom du knappt kunde hitta en misslyckad ICO redan 2016 när investerare var villiga att köpa nästan vad som helst om det innebar potentiella vinster.

Ett misslyckat NFT-erbjudande

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

Cenas NFT-försäljning är ett av de bästa exemplen på att, om samhället inte gillar token, kommer försäljningen att misslyckas. Under talan under Florida Supercon 2021 förra veckan sa skådespelaren/brottaren att han nu inser att marknadsföring av sina WWE NFT som en del av ett paket med fysiska samlarobjekt var ett misstag.

De fysiska samlarobjekten i fråga inkluderade saker som en skjorta, en handduk, en hatt, armband, ett bälte, samt en autograferad bild. Sammantaget fanns det 500 guldnivåpaket med NFT, som kostade $1000. Men bara cirka 7,4% köptes av samhället, vilket verkligen bara är en liten bråkdel.

Cena erkände att idén misslyckades och att han och hans team hade fel när de tyckte att $1000 var en rimlig prispunkt. NFT-försäljningen slutade bara med att sälja 37 NFT, vilket han ser som ett katastrofalt misslyckande, som nämnts.

För närvarande är det fortfarande oklart om samhället avskräcktes av NFT-priset eller av fysiska samlarföremål. Enligt Cenas egen uppskattning bör digitala konstverk vara värda ungefär $500 per styck, så det dubbla priset kan ha varit fel drag.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust