Crypto.com utökar sin försäkring till att täcka 750 miljoner dollar

By: Jinia Shawdagor
Jinia Shawdagor
Jinia är en krypto- och blockchain-entusiast baserad i Sverige. Hon älskar allt som är positivt, att resa och finner… read more.
on sep 20, 2021
  • Den nya policyn leds av Arch Underwriting, en division med Lloyd's Syndicate 2012.
  • Enligt Crypto.coms VD är säkerhet och datasekretess nyckeln till massanpassning av krypto.
  • Försäkringen skyddar mot potentiell fysisk skada och stöld från tredje part.

Crypto.com, en känd kryptobörs, har utökat sitt försäkringsprogram till att täcka upp till 750 miljoner dollar i digitala tillgångar. Börsen avslöjade denna nyhet genom ett blogginlägg tidigare idag och noterar att den nya policyn leds av Arch Underwriting, en division med Lloyd’s Syndicate 2012. Enligt uppgift har denna expansion gjort Crypto.com:s försäkringsprogram till ett av de största inom kryptoindustrin.

Enligt blogginlägget är detta det största försäkringsskyddet som börsen någonsin har säkrat för sina kylförvaringstillgångar på Ledger Vault sedan lanseringen. Policyn omfattade både direkt och indirekt depåbevakning. Per Crypto.com kan dess 10 miljoner användare investera i olika kryptovalutor, med vetskap om att deras tillgångar är skyddade. Påstås att försäkringen täcker hot, såsom fysisk skada eller förstörelse samt stöld från tredje part.

Vill du ha de senaste nyheterna, heta tips och marknadsanalyser? Prenumerera på Invezz nyhetsbrev idag.

I en kommentar om denna utveckling sa Kris Marszalek, medgrundare och VD för Crypto.com,

Vi tror att säkerhet och datasekretess är grunden för att uppnå den vanliga antagandet av kryptovaluta. Den förnyade policyn från Lloyd’s kommer att avsevärt utöka säkerhetsskyddet för vår växande användarbas, tillsammans med vår tidigare stora policy och pågående proaktiva ”Defense in Depth”-metod.

Resultatet av strategiska partnerskap

Per James Croome, Head of Fine Art & Specie för Arch Underwriting vid Lloyd’s Syndicate 2012, är förståelsen av vårdnadsprocessen ett av de mest vitala och tidskrävande stadierna när det gäller att garantera någon digital tillgång. Men genom att gå ihop med Ledger Vault kunde Crypto.com erbjuda försäkringsgivare förtroende för sin vårdnadssäkerhet. Utöver detta fick Crypto.com en försäkring på kortare tid.

Denna nyhet kommer när digitala tillgångsföretag fortsätter att expandera sina försäkringsskydd för att skydda användarmedel. Detta förklarar kanske varför institutionella investerare alltmer har dappat i den framväxande tillgångsklassen. Innan Crypto.com ökade BitGo sitt kylförvaringsprogram för att täcka digitala tillgångar värda över 700 miljoner dollar. Före denna expansion var företagets försäkringsskydd värt 100 miljoner dollar.

Denna nyhet kommer efter att Poly Network drabbades av en attack på 612 miljoner dollar i augusti. Denna uppmärksammade hack visar vikten av att kryptoföretag får försäkringar som erbjuder skydd mot stöld, eftersom kryptoinfrastruktur är mottaglig för samordnade attacker.

Investera i krypto, aktier, ETF:er & mer på bara några minuter med vår föredragna mäklare, eToro
7/10
67% av CFD-konton går med förlust